Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 100FM skal også sende til Århus
Tirsdag 28. oktober 2003
Af Karsten Jensen
 
’FM6’, der har fået navn tildelt i dag skal også sende til den ’jyske hovedstad’, Århus. Dermed er fronterne trukket op til endnu større konkurrence i Østjylland. Oprindeligt var det planen, at senderen skulle stå placeret i nærheden af Randers, men på pressemødet tidligere i dag oplystes det, at senderen placeres mellem Århus og Randers. Dermed bliver Radio 100FM i stand til også at dække Danmarks næststørste by.
Radio 100FM har endvidere indgået en aftale med TDC og Stofa så programmerne udsendes på deres kabelnet. I øjeblikket er konkurrenterne fra SBS tilsyneladende på vej ud af TDCs hybridnet, men Radio 100FM har altså opnået at få en aftale i hus med TDC – og også Stofa-kabel. De to kabeloperatører når ud til cirka 1.2 millioner husstande.

Radio 100FM skal udsendes fra to frekvenser. På Sjælland sendes der på 100.0 MHz og i Østjylland sendes der fra 99.9 MHz.

Talpa Radio har kørt en konkurrence-kampagne i medierne, hvor man kunne afgive sit bud på hvad den nye radiostation skulle hedde ligesom man kunne komme med forslag til musikvalget og valget af værter. I alt er der kommet 10.146 svar på kampagnen. Navnet faldt på Radio 100FM, og tre af studieværterne er navngivet. Senere hen offentliggøres yderligere navne på værterne for resten af døgnet.

Musikchefen for Radio 100FM blev også præsenteret. Valget er faldet på Martin Marx, der har en fortid på Radio Holsted, The Voice Fyn, Kiss FM og The Voice København, hvor han har været assisterende programchef. I øjeblikket høres Martin Marx som speaker på Big Brother, der sendes på TvDanmark 2.

Den musik Martin Marx skal sætte i rotation bliver musik med navne som Robbie Williams, Eran DD, Tim Christensen, Shania Twain, Elton John, R.E.M., Anastacia, Bryan Adams, Phil Collins m.fl. Musikprofilen vil ligge lige mellem The Voice og Sky Radio P5, men samtig også med overlappere af blandt andet P4. Radio 100FMs musik-tempo bliver ikke så højt som The Voice, men noget højere end både P4 og Sky Radio P5, men ikke med fokus på så nye kunstnere som The Voice og P3, dog lidt længere fremme i præsentationen af nye kunstnere end Radio 2.

Radio 100FM har endnu ikke ansat journalister for endnu er det ikke besluttet om man skal out-source nyhedsdækningen eller om nyhedsdækningen skal laves in-house.

Radio 100FM har ansat ’comedy-writer’ Brian Mørk, der blandt andet skal sørge for, at humoren og underholdningen på stationen ligger nogenlunde tæt på The Voice og give et pænt stykke afstand til P3.

I øjeblikket udgør det samlede media-spending for radio cirka 2 pct. Radio 100 FM forventer at tallet for radio vil stige til 3 pct. i 2005 og 4 pct. i 2006-2007 og at det totale medieforbrug bliver 450 millioner kroner i 2006-2007. En forventet stigning på 100 millioner kroner i forhold til nuværende media forbrug.

Talpa Radio stammer fra Nederlandende og vandt licensen for ’FM6’ ved at udskrive en årlig check på 22.5 millioner kroner.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -