Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR vil have lyttere med i 'DR Panelet'
Fredag 25. juni 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har netop indledt en kampagne for at få fat i lyttere, der vil være med til at vurdere kvaliteten af DRs radioudsendelser. Dermed bliver DR Panelet nu også bredt ud til at omfatte DR Radio.
Siden foråret 2003 har mere end 30.000 danskere benyttet sig af muligheden for at få direkte indflydelse på DRs tv-programmer i 'DR Panelet'. Det har de gjort ved - via Internettet - at vurdere, hvordan de oplever kvaliteten af udvalgte tv-programmer.

Noget lignende vil fremover ske med bestemte radioprogrammer, og derfor er DR på udkig efter lyttere, der er interesserede i at give deres mening til kende. "Vi har sendt en mail rundt til de mange tusinde i panelet og spurgt, om de også er interesserede i at være med til at vurdere radioprogrammer. Samtidig kører vi løbende kampagner og spots for at få folk til at melde sig, og jeg håber, at vi når op på at have et samlet panel for radio og tv med 40.000 deltagere," siger medieforsker Flemming Hedegaard Larsen fra DR TV-Medieforskningen.

Indtil videre har DR bedt DR Panelet vurdere kvaliteten i tv-programmer som for eksempel 'Kontant', 'Hokus Krokus' og 'SOS', og danskernes vurderinger bliver taget alvorligt af programmedarbejdere og chefer i DR. På flere punkter har seervurderingerne ført til ændringer i programmerne. Helt konkret bliver seerne og lytterne bedt om tage stilling til cirka 20 udsagn. Det kan for eksempel være: "Programmet beskæftigede sig med noget interessant", "Det var nemt at følge med i programmet", "Værten var god til at holde fast i den, der blev interviewet"; "Billedkvaliteten var god" o.s.v. Seerne skal tilkendegive, om de er helt enige, enige, hverken enige eller uenige, uenige eller helt uenige i udsagnet. Udsagnene refererer til DRs syv begreber for kvalitet: Troværdighed, Klarhed, Nærvær, Dybde, Dynamik, Originalitet og Nytteværdi.

På denne måde kan DR få et billede af, hvordan seerne vurderer for eksempel troværdigheden eller nærværet i et givet program. Hvis seerne vurderer nærværet dårligt i en udsendelse, hvor denne kvalitet er vigtig, giver det programmedarbejderne en pejling på, hvor programmet trænger til at blive forbedret.

Udover de cirka 20 udsagn, som DR har valgt, har seerne mulighed for at skrive kommentarer til programmet, som giver programmedarbejderne en mere nuanceret viden om, hvordan udsendelserne bliver modtaget.

For at blive medlem af DR Panelet skal man være over 15 år og radiolytter eller tv-seer - men derudover er der ingen krav. Som paneldeltager vil man typisk blive bedt om at medvirke i en kvalitetsmåling to-fire gange om året, og man kan tilmelde sig via hjemmesiden www.dr.dk/panelet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -