Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nyt radiodrama på P1 - 'De efterladte'
Tirsdag 1. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Året er 2015. Vi befinder os i København. Under jorden. Efter en kort atomkrig ligger kloden øde. Men under det, der engang var København, i byens kloakker, parkeringskældre og metrotunneller, kæmper omkring 4000 overlevende om de sparsomme ressourcer. 35-årige Malene har opfundet sit helt eget trick. Hun lader som om hun interviewer folk til radioen. Men mens ofret fortaber sig i forfærdelige minder, stjæler hun, hvad han har af gamle kartofler og beskidt drikkevand. Fra på torsdag den 3. marts sender P1 kl. 21 sender DR P1 radiodrama-serien 'De Efterladte'.
Malene spilles af Mille Dinesen, og som sine medspillere har hun blandt andre Mikael Birkkjær, Lars Brygmann, Sarah Boberg, Søren Malling og Stine Fischer Christensen.

'De Efterladte' er en dyster fremtidsserie i 4 dele - men med et humoristisk twist. Serien er skrevet af Lolita Bellstar, som var idékvinde og hovedforfatter på tv-serien 'Lulu og Leon', og Nanna Westh, som blandt andet har skrevet dukke-julekalenderen 'Yallahrup Færgeby' og været medforfatter på DRs satireserie 'Pandaerne'.

'De Efterladte' er Nanna Westh og Lolita Bellstars debut som forfattere til radiodramatik.

"De fleste forbinder spørgsmålet om kernevåben med noget fortidigt. 70'erne, træskostøvler, fredspibe og fri sex. Flertallet tror, at der i dag er nogenlunde styr på det med a-våbnene, og at nedrustningen effektivt har været i gang de sidste mange år. Intet kunne være længere fra sandheden. Faktum er, at truslen aldrig har været større. Den største trussel lige nu er faktisk al den berigede uran og plutonium, som efterhånden er produceret, og som ingen helt har styr på. Med 'De efterladte' har vi forsøgt at se realiteten i øjnene og beskrive et muligt scenarium efter en global atomkatastrofe, der i givet fald selvfølgelig også vil ramme København. At skulle leve i helvede, mens naturen og dem vi elsker er gået til, er en voldsom fiktion at gå ind i, men selv, hvor der er mørkest, kan der tændes lys. Og det er vel i sidste ende vores pointe: At livet på jorden er mirakuløst og vidunderligt, og at vi derfor skal passe godt på det", siger Nanna Westh og Lolita Bellstar.

"Radio er et paradis for os dramatikere. Vi har kunnet flette virkelige beretninger fra førstehåndsvidner til a-bomben i Hiroshima sammen med vores fiktive historie, der blandt andet rummer en stor gruppe kannibaler, 99,9 % natoptagelser, samt en vaskeægte rumraket, uden at dét på nogen måde har været ved at sprænge budgettet. Radio er et super cool medie, også når man for alvor har noget på hjerte som i vores tilfælde - den oversete kernevåbentrussel," siger de to dramatikere.

'De Efterladte' bliver sendt første gang på P1 på torsdag den 3. marts klokken 21.08 og de efterfølgende 3 torsdage. Genudsendes lørdag 21.30 på P1 og søndag 11.30 på P2. Kan desuden høres og podcastes på adressen dr.dk/radiodrama og dr.dk/p1.


Foto: Fra torsdag den 3. marts kan lytterne på P1 følge Malenes kamp for at overleve i radiodrama-serien 'De Efterladte'. Malene spilles af Mille Dinesen. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -