Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR’s bestyrelse bør udskiftes
Fredag 10. november 2006
Af Knud Hyllested
 
Hele den nuværende bestyrelse i DR bør udskiftes og erstattes af en mere professionel bestyrelse hedder det i et forslag fra Det Radikale Venstre og SF.
Den radikale medieordfører Simon Emil Ammitzbøll siger til Berlingske Tidende, at kun en total udskiftning vil kunne skabe ro og sikre, at ingen af bestyrelsens medlemmer fremover vil være belastede af DR byggeriets økonimiske rod.

Teaterdirektør Michael Christiansen henviser i Berlingske Nyhedsmagasin til, at samtlige politisk udnævnte medlemmer i Det Kgl. Teaters bestyrelse blev fjernet i 1991 og anbefaler, at det samme nu sker i DR, ”Med politikere i bestyrelsen kan man ikke opretholde princippet om en armslængde,” siger Michael Christiansen og mener, at man uden politisk bestyrelse vil have mulighed for at sikre sig ”rigets bedste mænd” til bestyrelsen.

I Jyllands-Posten slås i dagens leder også til lyd for, at DR får en professionel bestyrelse.

Avisen mener, at DR som en statsejet public service organisation, der på alle punkter ønsker at matche eller overgå de kommercielle konkurrenter, er havnet der, hvor man ikke tør være sig selv, men ligesom TV 2 lefler for den laveste fællesnævner. En professionel bestyrelse kan give DR den ro og korpsånd, som kan sikre, at licensbetalerne får kvalitet for pengene.

”Den nye organisationsstruktur var formodentlig heller ikke blevet godkendt af en professionel bestyrelse. Det burde nemlig være indlysende, at nyhedsdirektøren skal være en del af direktionen i en organisation, der i den grad har nyheds- og aktualitetsstof som en hjørnesten," skriver Jyllands-Posten i sin leder.

Iflg. den nye medieaftale skal samtlige medlemmer af DR’s bestyrelse enten nyudnævnes eller genudnævnes pr. 1. januar 2007.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -