Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Konservative vil skrinlægge medieforlig og give bedre forhold for kommercielle radioer
Mandag 19. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Dagene for det smalle medieforlig mellem S, CD, RV og SF kan snart være talte. Hvis den nuværende regering mister magten ved valget i morgen og den kommende kulturminister i en ny regering kommer til at hedde Brian Mikkel-sen, er der lagt op til en helt anden politik. Medieforliget skal skrinlægges og FM5 udbuddet skal omgående stoppes. Public Service rådet skal nedlægges, en ny undersøgelse af frekvenslandskabet skal iværksættes, lokalradioernes sendestyrke skal sættes op, networking-forbuddet fjernes og fremover skal kommercielle lokalradioer have udelte frekvenser. Det er hovedpunkterne i Det Konservative Folkepartis mediepolitik på radioområdet.
Brian Mikkelsen siger til radionyt.com, at en af de første handlinger en ny regering med konservativ medvirken vil foretage, bliver at skrinlægge det seneste smalle medieforlig mellem Socialdemokratiet, CD, Radikale Venstre og SF. En ny regering vil dermed standse udbuddet af den 5. (næsten) landsdækkende FM kanal. I stedet vil man se på hele medielandskabet, lave en helhedsplan og i den forbindelse iværksætte en grundig undersøgelse af frekvenslandskabet.

"Jo flere kanaler jo bedre", siger Brian Mikkelsen, "for pluralismens skyld, for programmernes skyld, for mangfoldighedens skyld og for kvalitetens skyd. Vi vil gerne spænde buen til det yderste".

I modsætning til samtlige tidligere ministre på området mener Brian Mikkelsen, at frekvensressourcerne på mellembølge også skal kunne tages i anvendelse – både til lokale stationer og til en landsdækkende radiostation.

De lokale radiostationer vil allerede hurtigt opleve forbedringer. Brian Mikkelsen lægger op til at forbuddet mod networking omgående ophæves, de lokale radionævn skal – formodentligt – nedlægges, der skal fremover kun uddeles udelte frekvenser til kommercielle stationer og han er helt på linie med Venstre-kandidaten Kasper Kryger i synspunktet om, at sendestyrken på 160 Watt skal sættes op.

"Vi vil meget gerne arbejde for at radioerne kan sætte sendestyrken op. Jo større udbredelse radioerne får, jo flere muligheder får lytterne til at høre noget ordentlig radio, og radioerne får også et bedre grundlag for at sende noget bedre radio", fastslår Brian Mikkelsen overfor radionyt.com.

Det netop nedsatte Public Service Råd har knapt så meget at glæde sig til. Dét vil Brian Mikkelsen nemlig arbejde for at få nedlagt – hurtigst muligt.

Radio Oasen har heller ikke noget at glæde sig til, hvis Brian Mikkelsen bliver kulturminister. Radionyt.com spurgte Brian Mikkelsen, hvad han mener om det forhold at Danmark som det eneste sted på kloden har en nazistisk radio – der tilmed får offentlig støtte: "Det er for tåbeligt", svarede Brian Mikkelsen og uddybede: "Vores tolerance har strakt sig for vidt. Hvis man giver en frekvens til en radiostation og i øvrigt også giver offentligt tilskud, så skal det være indenfor de demokratiske spilleregler – og det er hele folkeoplysningsloven der er forkert"

Endeligt har KODA og Gramex heller næppe noget at glæde sig til, hvis Mikkelsen sætter sig på posten som Kulturminister. Han ønsker området undersøgt yderligere, og slår fast, at Danmark ikke skal ligge i front på dette område. Hvorvidt de danske lokalradioers betaling til KODA og Gramex skal ned til nordisk eller ned på et gennemsnitlig europæisk niveau, vil Brian Mikkelsen dog ikke sige noget om.

Licensen mener Brian Mikkelsen skal fortsætte på det nuværende niveau. Han mener at det er fint at opkræve licensen på den måde som det sker nu, og han vil dermed ikke støtte tankerne om at DR skal betales via skattebilletten.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -