Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Måske løsning for Roskilde Dampradio
Torsdag 18. august 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den indædte konflikt mellem Roskilde Kommune og Roskilde Dampradio om, hvor radiostationen skal sende fra, kan være på vej mod en løsning. Det skriver Dagbladet Roskilde. Roskilde Dampradios advokat, Knud Foldschack, har i går personligt haft et møde med kommunens børne- og kulturforvaltning, og den dialog kan føre til, at en ellers bebudet retssag måske undgås.
Roskilde Dampradio har i de sidste 27 år haft til huse i Kildegårdens hovedbygning i Roskilde, men blev med kun tre måneders varsel pålagt, at skulle flytte ud inden 1. august for at give plads til Roskilde Musiske Skole. Men den lokale radiostation afviste at flytte ud, fordi de lokaler kommunen i stedet havde tilbudt som erstatning - ikke kan bruges uden en dyr teknisk ombygning, og desuden er ulovlige, fordi de er i strid med Arbejdstilsynets regler. Efter at kommunen blankt havde afvist et løsningsforslag fra Dampradioen, så bebudede radioen, at man ville anlægge sag mod kommunen - om det så skulle vare op til to år.

"Vi har lagt op til forhandling, og ellers må det gå rettens vej. Hvis de fastholder opsigelsen, så må de gå til fogedretten," har radiochef Erik Kofoed tidligere udtalt til Dagbladet.

Allerede i juli måned sendte radioens advokat Knud Foldschack så et brev til kommunen for at åbne en ny forhandling.

Efter nogle ugers betænkningstid tog kommunen imod tilbuddet om en ny forhandling.

"Det er altid godt med dialog i stedet for diktat. Det er en fin ting, at vi er nået dertil, men om det så fører til noget, er ikke op til mig," siger Erik Koefoed til Dagbladet med henvisning til, at al kontakt mellem kommunen og dampradioen nu foregår via Knud Foldschack..

Dialogen sker også på en for Dampradioen uheldig baggrund. Så sent som i går onsdag afviste kommunens kultur- og idrætsudvalget nemlig at ændre på den afgørelse, som folke- og oplysningsudvalget tidligere har truffet om, at Roskilde Dampradio ikke er en folkeoplysende virksomhed; en beslutning, som Dampradioen havde anket.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -