Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Leif Lønsmann stopper som radiodirektør – radiodirektør-stillingen nedlægges
Tirsdag 22. januar 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En af de mest markante - om ikke dén mest markante - figur i dansk radio, radiodirektør for DR Radio, Leif Lønsmann, forlader med omgående virkning sin stilling som radiodirektør gennem ni år. Radionyt.com erfarer, at stillingen ikke vil blive genbesat. Siden strukturændringen i DR for et år siden har mediedirektør Lars Grarup i realiteten også været radiodirektør; det bliver således nu formaliseret. Lønsmann fortsætter dog i DR. Det sker som musikchef, og det betyder at Lønsmann får ansvaret for hele DR's musikvirksomhed, som udover koncerthuset også omfatter DR's orkestre og kor samt den samlede produktion af musikprogrammer til radio, tv og internet.
Et år før koncerthuset åbner har DR's direktion udpeget radiodirektør Leif Lønsmann som musikchef.

”Jeg er meget glad for, at vi i god tid inden åbningen af koncerthuset har en erfaren og driftsikker chef i spidsen for det store projekt. Lønsmann er respekteret og kendt i det danske musikliv og mediebranchen og har som radiodirektør fulgt orkestrene og DRs musikproduktion tæt,” siger DR's generaldirektør Kenneth Plummer i en pressemeddelelse fra DR.

Lønsmann har gennem de seneste otte år udviklet og moderniseret DR's radiotilbud, således at DR - trods øget konkurrence - står stærkere end nogen sinde før. Det har været en vanskelig balance mellem tradition og fornyelse. I de kommende år står DR over for tilsvarende udfordringer på musikområdet, hvor konkurrencen også er voldsom, og hvor DR både skal værne om sine stærke traditioner og udvikle nye aktiviteter og udtryk for at bevare DR's unikke position som danskernes største leverandør af musikoplevelser.

”Det kræver en sikker hånd, der magter at give rum til det kunstneriske og kreative, og samtidig kan sikre, at målene nås, og budgetterne overholdes. Netop dét har Lønsmann evnet i sin tid som radiodirektør," siger DR's nytiltrådte direktør for programproduktionen, Mette Bock.

Leif Lønsmann har bestredet en lang række job i DR siden 1981, heraf de seneste ni år som radiodirektør. Forud for tiden som radiodirektør har han været journalist og chef i blandt andet radioens kultur- og samfundsafdeling, ligesom han i 1990’erne var redaktionssekretær på P1 og leder af radioens prisbelønnede dokumentarproduktion. Som radiodirektør har Lønsmann fulgt DR's orkestre og musikaktiviteter tæt, ligesom han har fulgt bygningen af koncertsalen fra den spæde start.

”Jobbet som musikchef er et drømmejob. Når man som jeg har arbejdet med radio i mange år, kender man musikkens betydning for publikum og kan ikke undgå at blive fascineret af dens magi”, siger Leif Lønsmann, hvis personlige musiksmag spænder fra den klassiske musik over rock og techno til dansktoppens glade toner.

”Min musiksmag er lige så mangfoldig som mulighederne i det ny koncerthus. Jeg er ikke lige glad for alt, men jeg er ikke ligeglad med noget. Min musikalske nysgerrighed er umættelig og utæmmelig, tilføjer Lønsmann og henviser til et Carl Nielsen-citat, om at ”hvor den ene kunst trives, vil der også være trang til den anden.”

- - -

Foto: DR's radiodirektør Leif Lønsmann bliver ny musikchef for DR. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -