Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Claus Berthelsen får Krygerprisen 2009
Fredag 4. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radiojournalisten Claus Berthelsen fra DR Musik får fredag den 18. december overrakt DRs Krygerpris på 25.000 kroner.
Krygerprisen bliver uddelt hvert år til en eller flere DR-medarbejdere, der har gjort en særlig indsats for radiomediet. Prisen er opkaldt efter Christian Kryger, der var én af pionererne inden for radioreportagen og satte lyd på Danmark og danskerne. I år er det 37. gang, Krygerprisen bliver uddelt.

"Claus Berthelsen kan bedst karakteriseres ved tre egenskaber, som kommer til udtryk uanset hvilke radiokanaler og genrer han kaster sig over; nemlig nysgerrigheden, originaliteten og musikaliteten. Han har en evne til at gå ind i situationer og mennesker og trække både det væsentlige og det underfulde ud af situationen. Og så klinger Claus' programmer altid af hans helt egen tone; en blanding af underspillet humor, overraskende indfaldsvinkler og sanselig oplevelseslyst,", siger chefredaktør Anders Kinch-Jensen fra P1.

Claus Berthelsen startede som vært på P3 i 1985 og skiftede til P2 i 1993. Han har lavet mange forskellige radioprogrammer på P2, og i de senere år har han især været vært på musikformidlingsprogrammet 'Amadeus' på P2 og reportageprogrammet 'Stedsans' på P1. Ved siden af radioarbejdet er Claus Berthelsen sanger og komponist, og i 1980'erne og 1990'erne var han en af kernefigurerne i popgruppen Naïve sammen med nu afdøde Hilmar Hassig.

Krygerprisen er tidligere blevet givet til blandt andre Torben Paaske, Christian Stentoft, Tine Bryld, og Mikael Bertelsen fra DR.

Prisen bliver altid uddelt så tæt på Christian Krygers fødselsdag som muligt. Han var født den 19. december, og P1-chef Anders Kinch-Jensen overrækker prisen til Claus Berthelsen fredag den 18. december klokken 13.00 i DR Byen.

Prismodtageren er valgt af en priskomité, der udover Anders Kinch-Jensen består af P4-redaktør Jørgen Bøgen, redaktionschef Judith Skriver og programmedarbejder Susanna Sommer, der selv modtog prisen i 2007.



Foto: Claus Berthelsen er her i gang med at lave 'Stedsans' på P1, men han laver også P2 og har lavet P3. Og han er også kendt fra gruppen Naïve i sin tid. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -