Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lokalradioområdet er helt fastlåst - men udbud af ledig sendetid er på vej
Torsdag 11. maj 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er ikke længere mulighed for at få sendetilladelse til oprettelse af nye lokale radiostationer og der er heller ikke mulighed for at eksisterende stationer kan udvide sendetiden. De gamle nævnsgrænser håndhæves tilmed stadigvæk - således at eksisterende lokale radiostationer ikke kan få tilladelse til at sende udenfor det nævnsområde, hvor de oprindeligt har fået sendetilladelse. Hele situationen for lokal radio er dermed fastlåst. Men Radio- og tv-nævnet går nu i gang med at opgøre den ledige sendetid på alle lokalradiofrekvenser - med henblik på senere at afholde et udbud af den ikke-udnyttede sendetid. Første fase af udbuddet ventes at være slut 1. august 2006.
Radio- og tv-nævnet modtager hele tiden ansøgninger om nye programtilladelser eller om udvidelse af sendetilladelsers dækningsområde til naboområder. Men nævnet kan efter reglerne ikke behandle disse ansøgninger, idet Radio- og tv-nævnet er pålagt at fordele ledig sendetid ved udbud, oplyses det på Mediesekretariatets hjemmeside. Fordelingen vil ske på den måde, at sendemulighed på frekvenser med ledig sendetid på under 50 pct. af den ugentlige sendetid i første omgang tilbydes de stationer, der allerede sender i det pågældende nævnsområde.

Radio- og tv-nævnet er i gang med at skrive til alle lokale radiostationer for at lave en opgørelse over al ledig sendetid i hele landet. Det er en forudsætning for at man senere kan lave et udbud af ikke-udnyttet sendetid.

Når samtlige stationer har haft mulighed for at melde tilbage, vil udbudsprocessen blive sat i gang, hedder det videre.

Stationerne vil omkring slutningen af juni måned modtage en henvendelse fra Radio- og tv-nævnet med mulighed for at byde på ledig sendetid i det lokale område. Det forventes, at dette udbud er overstået omkring den 1. august 2006.

Hvis der herefter så fortsat er ledig sendetid, vil den blive udbudt til alle interesserede, som derfor må vente til efter den 1. august 2006.

Stationer, der ikke benytter den tildelte sendetid fuldt ud kan imødese en inddragelse af den sendetid, der ikke benyttes.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -