Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Belgien: To koncessioner uddelt
Fredag 7. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det blev VMM og Four FM der i går vandt de to koncessioner for to nye kommercielle radiokanaler, der dækker det meste af den flamsktalende del af Belgien, Flandern. De første fire retssager er allerede på vej fra selskaber, der ikke fik koncession.
VMM’s nye radiokanal skal hedde ”Q-Music”. VMM ejer i forvejen to radiostationer, Top Radio og Radio Mango samt den flamske tv-kanal VTM. VMM har desuden interesser i den største belgiske avis, Het Laatse Nieuws.

Four FM ejes af selskabet Think Media, og er kendt for at eje en række ugeblade i Flandern. Four FM har i forvejen sendt i 1½ år i kabel-nettet i Flandern, og det har de ikke haft det store held med. Four FM har givet underskud siden starten, og programstilen minder – iflg. velorienterede kilder i området – mest af alt som de programmer DR sendte i midten af 70’erne.

Blandt de ansøgere der fik afslag til de to koncessioner var bl.a. SBS og Metro Media. Så vidt vides er der allerede fire retssager på vej, hvor forsmåede ansøgere klager over bl.a. procedurefejl i uddeling af koncessionerne. Disse retssager får dog ikke opsættende virkning.

De to nye radiokanaler vil hver kunne høres af omkring 3 mio. af de 5 mio. flamlændere, der bor i Flandern. For at opnå denne dækning, skal de bruge omkring 30 frekvenser hver. Flandern er ikke engang halvt så stort som Jylland, så der er tale om et netværk bestående af meget svage sendere.

De to nye radiokanaler ventes i luften i løbet af en måneds tid.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -