Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ingen opbakning til Venstre-forslag
Tirsdag 22. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Musikbranchen raser over Venstres udspil - og både konservative og en samlet opposition afviser pure Venstres forslag om, at tvinge P3 væk fra FM-båndet.
Venstres forslag om at flytte P3 væk fra FM-båndet i 2011 og dermed lade P3 være en ren DAB-kanal vækker vrede hos musikbranchen. Marketingdirektør Jesper Bay fra pladeselskabernes brancheorganisation, Ifpi, siger til Ritzau, at dansk musik vil miste sin mangfoldighed, hvis Venstre gennemfører forslaget. P3s rolle som væksthus for ny dansk musik vil forsvinde, hvis det brede lyttergrundlag forsvinder, konstarerer Jesper Bay.

Dansk Musikerforbund kalder det et ideologisk felttog, når DR må vige for kommercielle interesser. "Vi ødelægger DR, og erstatter det med reklamefinansieret tomhed, som ingen ud over de økonomiske bagmænd interesserer sig for", siger Martin Arnoldsen, direktør i Dansk Musiker Forbund.

En samlet opposition på Christiansborg afviser også fuldstændigt Venstres nye medieudspil. Oppositionen mener, at P3 skal blive på FM båndet.

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen kalder det iflg. Politiken for "ren ideologi", når Venstre vil flytte P3. En flytning af kanalen væk fra FM vil ødelægge DRs profil overfor unge. "Jeg kan ikke se, hvorfor Venstre vil ødelægge det. Det er kun for at genere DR", siger Mogens Jensen.

SF's Holger K. Nielsen, de radikales Jørgen Poulsen og Enhedslistens Per Clausen afviser også Venstres udspil.

Heller ikke fra Venstres regeringskollegaer, Det Konservative Folkeparti, er der nogen opbakning. "Danmarks Radio må selv afgøre tidsplanen for at flytte kanalerne til DAB. Alt andet er total politisk styring af DR," siger de konservatives kulturordfører Henrik Rasmussen til Ritzau.

"Hvorfor udbyde endnu en radiokanal til et privat marked, der lige for tiden ikke kan finde fodfæste i Danmark blandt andet på grund af de manglende reklamekroner. Vi har lige set både TV 2 Radio og Radio 100FM gå ned. Vi Konservative synes derfor ikke, der er meget idé med at flytte en populær aflyttet kanal over på DAB og bruge FM-kapaciteten på en privat udbyder, der højst sandsynligt ikke kan få tingene til at hænge sammen. Sådan en flytning vil genere tusindvis af lyttere, der er glade for at kunne høre P3 på den almindelige radio derhjemme samt i bilradioen," siger Henrik Rasmussen til Ritzau.



Annonce:
Skræddersy dit eget abonnement hos 3. Klik her





Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -