Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Firmaer og det offentlige snyder i licens
Torsdag 15. november 2007
Af Karsten Jensen
 
Omkring 140.000 private erhvervsvirksomheder og cirka 3.380 offentlige institutioner er sortseere. Det er overraskende og uacceptabelt højt, mener DR. Kun 40 pct. betaler licens.
Derfor skriver DR Licens- og Programservice i løbet af den kommende uge ud til alle virksomheder og institutioner, der ikke betaler erhvervslicens, for at gøre opmærksom på den nye medielicens.

”Selv om DR har ført en informationskampagne om medielicensen, ser det ud til, at der er mange virksomheder og offentlige institutioner, der ikke kender til reglerne for erhvervslicens. Derfor sender vi nu et brev direkte til alle, der ikke er tilmeldt, hvor vi forklarer reglerne og opfordrer dem til at få orden på tingene,” forklarer chefen for DR’s licenskampagner, Lotte Boas.

Da medielicensen blev indført, aftalte DR med erhvervslivets organisationer, hvordan den nye medielicens for erhverv skulle opkræves.

Det nye er, at virksomhederne skal betale én licens for hver adresse, virksomheden er placeret på. Til gengæld dækker medielicensen samtlige apparater i institutionen eller firmaet. Licenspligten gælder også PC’er og mobiltelefoner med internetopkobling, så med andre ord skal der også betales licens, selv om en virksomhed ikke har fjernsyn.

Regningen for erhvervslicensen lyder i 2007 på 755 kroner om året - eller godt en tredjedel af, hvad private husstande betaler.

DR’s økonomidirektør David Hellemann kalder det helt uacceptabelt, at mere end hver anden danske virksomhed eller offentlige institution ikke betaler licens og dermed bryder loven.

”Det er et problem for DR, at så stor en del af erhvervslivet og de offentlige institutioner, ikke betaler medielicens. Jeg håber, at brevkampagnen kan være med til at bringe orden i tingene,” siger økonomidirektøren.

Han understreger, at alternativet i modsat fald vil være, at DR må hæve licenssatsen for erhvervslivet i 2008. Det har DR og Kulturministeriet nemlig aftalt med erhvervsorganisationerne skal ske, hvis ikke erhvervslicensen giver den forudsatte indtægt på godt 67 millioner kroner i 2007.

”Men det er en situation, som DR gerne vil undgå. Det vil jo i princippet være at straffe de lovlydige virksomheder og offentlige institutioner, der betaler licens, for sortseer-virksomhedernes uacceptable adfærd,” siger David Hellemann.

DR har tidligere haft stor succes med at sende breve ud til landets sortseere i private husstande. Efter at DR Licens- og Programservice i september sendte cirka 215.000 breve af sted til husstande, der ikke var registrerede som licensbetalere, har godt 45.000 tilmeldt sig.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -