Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mange ændringer på DR fra september
Onsdag 25. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Når DR lancerer den nye landsdækkende 4. FM kanal, ”P2 Musik & Kultur” den 1. september sker der samtidigt en mængde ændringer på de tre andre programmer. P1 ændrer radikalt på morgenfladen og introducerer en tre timers nyhedsflade alle hverdage, alle specialprogrammer på P3 i aftenfladen ryger ud - og P4 sender sporten tilbage til P3, hvorefter der i stedet på P4 søndag eftermiddag introducerer en Top 20 liste for de voksne lyttere. Og meget mere:
DRs nye firekanals struktur indebærer store ændringer for især P1. Når kulturstoffet kommer over på P2 Musik & Kultur vil P1 blive ”samfunds- og oplysningskanalen med nyheder, baggrund, debat og dokumentarisme”.

Fra den 1. september sender P1 en helt ny morgenflade mandag-fredag 06.00-09.00, der vil komme til at bestå af Morgenmagasinet (som dermed flyttes fra P4), og andet aktualitets- og faktastof. Morgenandagten flyttes til P2 – i øvrigt sammen Højmessen.

Som et andet helt nyt tiltag introduceres på P1 en daglig omgang hverdagssatire kl. 12.30, og det profilerede værtsprogram ”Det skal nok gå alt sammen” flyttes fra fredag formiddag og får i stedet daglig sendetid mandag-torsdag kl. 15.00.

Der bliver også sat mere system i P1s genudsendelsespolitik. Som hovedregel sker genudsendelserne i aftenfladen samme dag, som programmerne er gået i dagfladen.

P2 Musik & Kultur, der skal sende på de nye FM4 frekvenser, bliver kultur- og oplevelseskanalen med vægt på den klassiske musik. Kanalen har som programpolitisk mål at give lytterne oplevelse, fordybelse og underholdning, at afspejle hele landets musik- og kulturliv, at fastholde traditionen og medvirke til fornyelse, at styrke den danske identitet og at være synlig i det danske musik- og kulturliv.

Blandt P2s programsatsninger – udover de mere traditionelle programmer med klassisk musik og kulturstof - kan nævnes børnestoffet der får en fast plads dagligt kl. 18.40-19.00, og jazz-musikken der sendes hver dag kl. 19.00-20.00. Fredag aften fortsætter jazz-musikken helt til kl. 24.00, således at jazz-elskere hele fredag aften fra kl. 19 til 24 kan stoppe piben og læne sig tilbage med ikke mindre end 5 timers jazz-musik fra DR …

Hver aften fra 20.00-23.00 sendes der temaaften på P2, og dagen afsluttes med et ”musikoplevelsesmættet” program kl. 23.00-24.00, der under overskriften ”MIX” favner bredden i de helt specielle musikgenrer – fra den rytmiske musiks randområder over den brede verdensmusik til fusioner mellem klassisk og rytmisk musik.

Søndag aften på P2 Musik & Kultur kommer til at udgøre en speciel satsning. Her sendes der ”Tema-Søndag – det store perspektivs aften” og på tre timer fra 20.00-23.00 gives der god plads til en grundig perspektivering og uddybning af aftenens emne, der kan være alt fra amatørteatrets historie til Carl Nielsens liv og musik.

Snakken om at P3 skal forynges er forstummet!! P3’s målgruppe er nu fastsat til de 20-40 årige, og der er i DRs strategiplaner for 2002 – hvoraf nogle af elementerne allerede implementeres fra september 2001 – lagt op til en mere bred og en mere populær kanal. Det gælder bl.a. og især om aftenen, hvor alle specialprogrammer, såsom ”Global Beat”, ”Folk Nu” og ”Beat” nedlægges. Selv live-musikken mister stort set sin specielle status med en stribe specialprogrammer. I stedet vil P3 i det meste af aftenfladen sende rene DJ programmer.

Live-musikken vil dog forsat være højt prioriteret på P3, men i stedet for en placering hver aften kl. 23.05 skal den levende musik være en integreret del af musikformidlingen på kanalen.

Udviklingen med egne nyheder målrettet til P3s lyttere, der nu sendes om eftermiddagen på hverdage, udvides således at der også kommer særlige P3 nyheder om morgenen. Timenyhederne i P3s morgenradio bliver kortere end de nuværende Radioaviser og der kommer to minutters overskrifter kl. halv.

P3s morgenradio er også et særlig fokusområde. Udviklingen med en mere underholdende – frem for journalistisk – morgenflade fortsættes og forstærkes.

Og så bliver P3 igen hjemsted for søndagssporten, der ellers blev flyttet fra P3 til P4 for bare 1½ år siden.

Når P4 afleverer Sporten tilbage til P3 bliver der plads til nye programmer på P4 søndag eftermiddag. Bl.a. forlænges Giro 413 med en halv time, dernæst sendes et Grand Prix program og sidst på eftermiddagen går en nyudviklet Top 20 udsendelse med musik indenfor målgruppens præferenceområde i luften.

P4s nye aftenflade vil tilbyde underholdning og adspredelse for den ”modne målgruppe”. Med andre ord: stort set rene DJ programmer suppleret med visse temaprogrammer.

Søndag aften beskriver DR formatet på P4 som ”gold” og omtaler at det gamle P3 program ”Spadestik” skal flyttes fra P3, fornys og over på P4.

En gammel kending på DR – tidligere på P3 og nu på P4 – ”Hotel Evergreen” lukkes og afløses af et tilsvarende program. Hotel Evergreens musikgenrer varetages fremover især i aftenernes temaprogrammer.

DR Radios chefredaktion indkalder i disse dage programforslag til de nye flader (”slots”) fra produktionsområdet i DR med deadline 7. maj. Herefter vælger chefredaktionen de bedste forslag, der så skal udvikles til endelige programkoncepter. Det ventes at de fleste nye programmer er klar til at gå i luften den 1. september, men enkelte nye programmer starter muligvis først 1. januar 2002.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -