Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ib Romer Jørgensen er død
Mandag 1. december 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En af de legendariske pionerer indenfor den københavnske lokalradioverden, Ib Romer Jørgensen, er død i en alder af 82 år, oplyser Ritzau.
Ib Romer var under besættelsen med i modstandsbevægelsen som jernbanesabotør og måtte i 1943 flygte til Sverige, hvor han indtrådte i Den Danske Brigade. Fra 1960 var han direktør for Ridderslen og senere grundlagde han Ungdommens Teater.

Ib Romer Jørgensen var også reklamemand, en overgang generalsekretær i Danmarks Naturfredningsforening og forfatter til fagbøger, romaner og kortfilmmanuskripter, oplyser Ritzau videre.

Fra februar 1984 stod Ib Romer i spidsen for lokalradioen Radio Romer i København. Den kontroversielle og socialt-politiske radio blev hurtigt en meget aflyttet station og gav et fristed for - på den ene side kværulanter og social tabere - og på den anden side folk, der var kommet i klemme i systemet. Radio Romer havde i dets velmagtsdage en støtteforening på op mod 17.000 medlemmer - iflg. Romer selv, og når radioen holdt træf var der mellem 1.000 og 2.000 lyttere der troppede op.

Radioen, hvor en stor del af udsendelserne bestod af telefon-debatter, var flere gange i konflikt med først Radio TV Nævnet i Kulturministeriet og senere det københavnske lokalradionævn med Tom Ahlberg (SF) i spidsen. De forskellige myndigheder gjorde meget for at lukke munden på Ib Romer og hans radiokanal. Den officielle forklaring var fordi Ib Romer ikke ville indsende udsendelsesrapporter og båndkopier af radioens udsendelser til Kulturministeriet. Det hjalp så heller ikke at Ib Romer kaldte Tom Ahlberg "en abekat" i æteren.

Senere lagde Ib Romer sig ud med Ekstra Bladet, der temmeligt direkte havde antydet at Ib Romer var sindsyg.

Først i 1989 lykkedes det Københavns kommune at lukke Radio Romer. Kulturborgmester Tom Ahlberg erkendte, at man ikke havde en "firkantet" objektiv forklaring på, hvorfor Radio Romer ikke fik fornyet sendetilladelsen. Radio Romer sendte sidste gang sommeren 1989, og forsøg på at sende via en anden sendetilladelse - 'Radio Liberty' - nogle måneder senere, blev ikke nogen succes.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -