Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radiojournalist i sag om kildebeskyttelse
Onsdag 27. marts 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Journalisters ret til at beskytte deres kilder blev sat på en alvorlig juridisk prøve, da Vestre Landsret i Viborg tirsdag behandlede en ankesag fra byretten i Aalborg. Her havde en journalist fra DR i Nordjylland som vidne nægtet at røbe en kilde, men da anklagemyndigheden mener, at journalistens vidneudsagn er helt afgørende for at få den tiltalte dømt, blev journalistens vægring kæret til landsretten.
Straffesagen handler om det tidligere konservative amtsrådsmedlem Per Larsen, der er tiltalt for at have brudt sin tavshedspligt og viderebragt nogle følsomme papirer fra Nordjyllands Amts socialudvalg til radio-journalisten, oplyser Ritzaus Bureau. Per Larsen nægter, og journalisten vil ikke sige, hvor hun har papirerne fra.

Anklageren lagde ikke skjul på, at anklagemyndigheden anser journalisten for det vigtigste vidne i bestræbelserne på at få Per Larsen dømt, og han mente, at DR-journalisten kunne have fået nøjagtigt de samme oplysninger ved at søge aktindsigt. Det har en anden nordjysk journalist fået.

Forsvareren understregede, at hvis en journalists artikel eller radioudsendelse er af væsentlig samfundsmæssig betydning er kildebeskyttelsen ubrydelig - med mindre der er tale om en strafferamme på mindst fire år. I øvrigt mente hun, at kildebeskyttelsen er hele forudsætningen for kritisk nyhedsjournalistik.

Det er nu op til landsretten at tage stilling til, om journalisten skal tvinges til at afsløre sin kilde, skriver Ritzau videre. Landsretten afsiger kendelse tirsdag den 2. april.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -