Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Små radioer bliver klemt
Tirsdag 24. april 2001
Af Poul Foged
 
De store hollandske kommercielle radiostationer må foreløbig beholde deres frekvenser med visse undtagelser, mens de små og nyetablerede må vente på nye frekvensmuligheder. Samtidig er der stor forvirring om Business Nieuws Radio - og hele revisionen af FM båndet er udskudt.
Business Niuews Radio, der havde lejet en FM frekvens fra Jazz Radio FM skal ophøre med at sende på denne. Michael Bicker Caarten, direktør i Business Nieuws Radio er fortørnet over kulturminister Van der Ploegs beslutning, der kom efter klager fra Nieuws FM, Slam FM og Arrow Classic Rock, der selv har søgt om at få sendemulighed på FM-båndet. Senere er der også vist interesse for en landsdækkende FM-frekvens fra bl.a. Kink FM, der ejes af Veronica.

Forvirringen er total efter at Business Nieuws Radio, der desuden har sendt på en midlertidig licens på 1395 kHz på mellembølge, ikke må sende her efter den 1. september. Arrow Classic Rock skal også forlade deres mellembølgefrekvens, 828 kHz.

Det var meningen at alle frekvenser på FM såvel som AM, skulle i en åben udbudsrunde. Efter et massivt pres fra lyttere og de store kommercielle aktører valgte man, at give de nuværende kommercielle stationer mulighed for at fortsætte på deres frekvenser, dog uden AM og FM dobbeltdækning, hvorfor den populære Radio 10FM (som tidligere nævnt i radionyt.com) må forlade mellembølge.

En revision af FM-båndet skulle finde sted i indeværende år, men er udskudt. Nye mellembølgefrekvenser skulle efter planen komme i udbud efter 1. januar 2002.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -