Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mange følger Superligakampe på P3
Onsdag 9. december 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Superliga-fodbold bliver også fulgt i radioen. I gennemsnit har 852.000 hver uge fulgt 'Sport på 3'eren' i efterårssæsonen. Mænd hører - måske ikke helt overraskende - mere sport end kvinder. Og selv om også nogle lyttere slukker eller skifter kanal, når P3 sender sport, så fastslår medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning overfor radionyt.com, at det er DRs erfaring, at Sporten bidrager til et meget positivt nettoresultat.
Selv om det er umuligt at se bolden i radioen, følger en lang række danskere hver uge Superligaen i fodbold på P3.

Mandag lød de sidste dommerfløjt før vinterferien i landets bedste fodboldliga. Og en analyse af lyttertallene for 'Sport på 3'eren', som DR Medieforskning har lavet, viser, at der i gennemsnit har været 852.000 lyttere i snit pr. uge til efterårssæsonen i 2009. Det er nærmest på niveau med sidste år, hvor 862.000 fulgte Superligaen med ørerne i P3s faste sportsprogram, der har været sendt gennem adskillige år.

Som et eksempel på at Sporten trækker lyttere til P3, fremhæver Dennis Christensen Sport på 3'eren søndag, hvor en kombinationen af topopgør i Superligaen og Damehåndbold gav en højere P3 share og en markant forøgning af lyttertallet. Sharen for programmet før sporten var på 15 pct., mens Sport på 3'eren i søndags opnåede en share på 25 pct. Det er i øvrigt også pænt mere end normalt. Den gennemsnitlige share søndag eftermiddag på P3 er på omkring 20 pct. I antal lyttere var der i søndags 168.000 flere lyttere end normalt for året.

Og så er det især mand, der lytter til Sporten.

"Sådan kort fortalt kan man sige, at 'Sport på 3'eren har fået flere mandlige lyttere end for et år siden, hvorimod der er blevet lidt længere mellem de kvindelige," forklarer Dennis Christensen.

I efterårssæsonen havde næsten hver fjerde mand (24.4 pct.) radioen tændt søndag eftermiddag, mens det kun var ca. hver sjette kvinde (eller 16.3 pct.).

Redaktør Thomas Sande fra DR Medier glæder sig over, at så mange følger fodboldkampene på P3.

"På forhånd havde vi frygtet, at spredningen af Superliga-kampene over flere spilledage kunne have "udvandet" ’Sport på 3’eren’. Men lytternes interesse er usvækket, og samtidig synes jeg, at DRs reportere er rigtig gode til at give fornemmelsen af, at man selv er til stede på stadion. Så længe de er det, vil ’Sport på 3’eren’ være et fantastisk og nærværende program," mener P3-redaktør Thomas Sande.

Én af DRs fodboldreportere - nemlig Andreas Kraul - modtog da også for nylig DRs sprogpris for sin måde at bruge sproget på i sine reportager.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -