Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Slut med gratis Radio 2 på Svendborg Antenneforening; får i stedet Radio 3
Tirsdag 29. januar 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio 2 har gennemført et uanmeldt kontrolbesøg hos Svendborg Antenneforening, som udsendte Radio 2 Fyn til abonnenterne i Svendborg Antenneforening uden tilladelse. Radio 2 fik efterfølgende nedlagt fogedforbud mod antenneforeningens udsendelse af Radio 2, og nu har antenneforeningen så i stedet besluttet at udsende konkurrenten Radio 3 Sydfyn.
Svendborg Antenneforening har i flere år nedtaget Radio 2 og udsendt det til abonnenterne i det sydfynske uden problemer og uden betaling. ”Oprindeligt blev Radio 2 udsendt via satellit og så var det gratis”, fortæller formanden for Svendborg Antenneforening Jørgen Hansen til radionyt.com. Senere koblede man over til Radio 2 Fyn og erkender at man ikke spurgte om lov til det, men mener ikke at man har gjort noget forkert af den grund.

Radio 2 er af en helt anden opfattelse. Radioens advokat, Christian Scherfig, siger til radionyt.com, at en videredistribution af Radio 2 i et kabelanlæg – uden tilladelse og uden betaling – er i strid med producentbeskyttelsen i ophavsretsloven.

Radio 2 fik da også medhold i retten i Svendborg, der har nedlagt fogedforbud mod Svendborg Antenneforening, der blev forpligtiget til at koble Radio 2 Fyn af nettet.

Hele historien handler om penge, og Svendborg Antenneforening er valgt som prøveklud for en række andre antenneforeninger, der også udsender Radio 2 programmer uden betaling til Radio 2 eller til TDC Kabel TV. TDC betaler nemlig et stort beløb til Radio 2 for kabel-rettighederne til Radio 2’s programmer og så er det svært for TDC at sælge bl.a. Radio 2 til de forskellige antenneforeninger, hvis de blot kan nedtage Radio 2 programmerne uden videre fra luften.

Radio 2 vil nu kræve erstatning af Svendborg Antenneforening og muligvis vil antenneforeningen også blive idømt en bøde. Jørgen Hansen betegner Radio 2’s fremfærd overfor radionyt.com som barsk, men forsikrer at man har en sund økonomi, så man vil kunne klare sagen – uden at måtte lukke. Anderledes står det til andre steder, hvor han mener, at Radio 2’s fremgangsmåde kan betyde konkurser blandt antenneforeninger.

Radio 2 signalet på antenneforeningens kabelnet i Svendborg er nu blevet erstattet med Radio 3 Sydfyn, der har spurgt, om antenneforeningen dog ikke ville udsende dem i stedet – og det ville man gerne.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -