Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sverige: Morgenradiokaos i Göteborg
Fredag 20. juni 2008
Af Poul Foged
 
I de seneste 15 år har Göteborg vågnet op til 'Morrongänget' på Mix Megapol. Sidste fredag var det så slut. Hele holdet bag 'Morrongänget' flytter efter sommerferien over til konkurrenten MTG Radio.


'Morrongänget' produceres uafhængigt af radiostationen af produktionsselskabet Kanal Lokal, der samtidig sender højdepunkterne fra programmet på lokal tv.

'Morrongänget' med Ingemar, Peter, Linda og Mari har været et af Sveriges mest aflyttede morgenshows. I den seneste lyttermåling havde programmet over 100.000 lyttere og en markedsandel på ca. 65 pct.

"Det 'Morrongänget' har gjort på svensk radio et unikt, og at få mulighed for at samarbejde med dem er utroligt. Vi kan lære meget af dem, og måske kan vi også inspirere dem", siger programdirektør hos MTG Radio, Christer Modig.

Mandag morgen var 'Morrongänget' væk i programoversigten hos Mix Megapol, og programmet erstattet af et andet morgenprogram med besked om, at 'Morrongänget' vender tilbage efter sommerferien med et helt nyt hold.

Holdet bag 'Morrongänget' sendtes mandag morgen på lokal tv, Kanal Lokal, hvor man anvendte navnet 'Gänget', idet det SBS-ejede Mix Megapol har rettighederne til det gamle navn.

'Gänget' er dog på tv blevet beskåret en smule, idet kun 3 af værterne er fortsat. De 3: Ingemar Alén, Peter Sandholdt og Mari Aune er nemlig ansat på Kanal Lokal, hvorimod Linda Fyrebo og 'Producent'-Mats er ansat på SBS, og nu pga. en konkurrenceklausul, ikke kan være med i programmet. Derfor havde 'Gänget' billeder med i studiet af de 2 studieværter.

I nogle uger endnu er 'Gänget' kun på tv. Efter sommerferien er de på en af MTG's frekvenser, der i Göteborg er: RIX FM på 105,9, Lugna Favoriter 104,8 og NRJ 105.3.

RIX FM har i forvejen et af Sveriges mest kendte og populære morgenshow, 'Rix MorronZoo', så det forventes at blive Lugna Favoriter, der skal lægge sendetid til 'Gänget'.

Kigger man på Mix Megapols hjemmeside så er der hård kritik af Kanal Lokal ejeren. Der står bl.a. direkte henvendt til lytterne:

"Vi forstår hvis du føler dig svigtet. Vi blev meget overraskede, at vi efter 15 år fik at vide med dags varsel, at Kanal Lokal og morgenholdet ville stoppe samarbejdet. Kanal Lokal sender i flere byer i Sverige, og kan derfor ikke længere fokusere på Göteborg. Vi vil fortsætte med at vore 100 pct. lokal for Göteborg og derfor bygger vi nu et nyt morgenshow op, som vi glæder os til at præsentere for dig efter sommerferien her på Mix Megapol Göteborg".

Her kan man se 'radio' - 'Gänget' på tv:
http://www.kanallokal.se/webb-tv/ganget


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -