Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NAB2001 åbnet i USA. To radiokonferencer i Danmark senere på ugen.
Onsdag 25. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
NAB2001, der med omkring 12.000 besøgende, er verdens største "broadcast convention", er netop åbnet. Konferencen dækker både radio og tv, men var i år skæmmet af at tre af de fire store tv-selskaber har meldt sig ud af National Association of Broadcasters (NAB). Kun radioerne i USA står fortsat samlet.
Eddie Fritts, præsident for NAB, mindedes ved åbningen af NAB2001 tiden i 1980’erne hvor de amerikanske radiostationer var splittede i forskellige brancheorganisationer, men hvor det efter nogle år igen lykkedes at få samlet tropperne. Han mente også at den aktuelle situation, hvor CBS/Infinity, NBC og Fox er ude af samarbejdet kun er midlertidigt. "De vil komme tilbage – på samme måde som radioerne gjorde", sagde han.

I Danmark står radiostationerne splittede. De to største organisationer, KOMM og SLRTV, holder hver deres – i denne sammenhæng – lidt mindre konferencer sidst på ugen.

I Danmark findes der en stribe forskellige interesseorganisationer for de danske radiostationer. De to største holder sidst på ugen deres årsmøder – i hver sin ende af landet – og endog uden gensidig deltagelse i hinandens møder.

De kommercielle radiostationer samlet i KOMM mødes til en stort anlagt konference i Ebeltoft fredag og lørdag. Tilmeldingen til det ellers - i dansk sammenhæng - meget flotte og velsammensatte program har været skuffende. Kun omkring 130 personer ventes at deltage for at høre notabiliteter som Dan O’Day og Valerie Geller.

De ikke-kommercielle stationer, der er med i Sammenslutningen af Lokale Radio og TV stationer, samles til generalforsamling i Roskilde lørdag. Her ventes omkring 40 at deltage. Deltagerne her får lejlighed til at møde den nye direktør fra Kulturministeriets Medie- og Tilskudssekretariat, Erik Nordahl Svendsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -