Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


2004 blev en fest for Giro 413
Fredag 15. april 2005
Af Karsten Jensen
 
Det seneste år har været lidt af en fest for DR Radios ældste underholdnings- program, Giro 413, der netop har kunnet fejre 55 års jubilæum.
Lysten til at samle ind i alt fra sutsko over sovseskåle til udbrændte modemmer er tiltagende, og det har betydet, at DRs festlige girokonto i år har kunnet give næsten 20 procent flere kroner til arbejdet blandt socialt dårligt stillede børn og unge, end tilfældet var sidste år.

DR har netop uddelt 378.208 kroner mod 316.143 kroner i 2004, og dermed fik Giro 413 sit bedste resultat i flere år. Sammenlagt er der nu samlet næsten 23.2 millioner kroner ind ved for eksempel firmafester, sølvbryllupper, barnedåb og fødselsdage, siden den første Giro 413-udsendelse lød i radioen den 8. januar 1950.

"Der er en tydelig tendens til, at der er flere gavmilde forsamlinger. Man kan godt sige, at flere har samlet mere ind, og de indsamlede beløb bliver større," siger Margaret Lindhardt, der har været studievært og tilrettelægger på Giro 413 i 10 år.

De indkomne kroner på Giro 413 går til dårligst stillede børn og unge bosat i Danmark, og de skal gøre en forskel, så børnene kan gøre noget, de ellers ikke ville have kunnet. Pengene kan med andre ord ikke gå til driftsudgifter på en institution.

I år er der for eksempel givet kroner til en forening, der opmuntrer grønlandske børn, som er indlagt på Rigshospitalet i København langt fra familien. Der er også givet penge til Holbæk Basketball Klub til indkøb af sportsstole til handicappede børn, ligesom Dannerhuset har fået kroner, så voldsramte kvinder kan tage på udflugt med deres børn. Der er for eksempel også givet penge til Nyreforeningen til støtte for aktiviteter for syge børn i dialyse, og samtidig har DR i år - som en ny tendens, oplevet at få flere ansøgninger fra sorggrupper for børn, der har mistet deres forældre.

"I år har 81 forskellige foreninger og initiativer søgt om at få del i pengene fra Giro 413, og knap halvdelen - 38 - har fået," fortæller Margaret Lindhardt, der selv har været ud at overrække flere check den seneste uge.

At man ikke længere behøver på posthuset, men også kan betale penge ind via netbank, har gjort indbetalingerne til Giro 413 lettere og har formentlig dermed givet flere penge. Derudover oplever Margaret Lindhardt, at stadig flere unge sender en hilsen ind og ønsker en plade.

"Mange unge vælger at sende en hilsen til deres bedsteforældre gennem programmet. Nogle skriver for eksempel, at de er vokset op med programmet og gerne vil være med til at føre det videre, og det er vi naturligvis glade for," siger Margaret Lindhardt.

For cirka fire måneder siden blev Giro 413 lagt på nettet, så man altid kan høre det seneste program, og det er netop blevet muligt at se på nettet, om der var en hilsen til én i den seneste udsendelse fra moster Gyda eller ens barnebarn.

Giro 413 er ét af radioens ældste programmer, og DRs radiodirektør Leif Lønsmann har ingen planer om at røre ved udsendelsen.

"Giro 413 hører til blandt radioens kronjuveler. Programmet tjener et tredobbelt formål. Det er et godt radioprogram. Det binder danskerne sammen gennem hilsner og musik. Og det tjener et godt formål, idet pengene går til "velfærdsklemte" børn og unge. Så længe der i Danmark er børn med behov for hjælp og offervilje til at hjælpe, kan man regne med Giro 413," siger han.

Giro 413, der oprindeligt fik sit navn af én af programmets første værter, Otto Leisner, sendes på P4 hver søndag mellem klokken 12.22 og 14.30. De kommende måneder er udsendelsens højsæson, når mange skal konfirmeres og giftes i april, maj og juni. Sidste år var der i gennemsnit 717.000 lyttere til Giro 413 hver søndag.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -