Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3 har monopol på gennembrud
Fredag 15. januar 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I aften fejrer P3 for 9. gang dansk musik til et P3 Guld prisshow. Men festen i Koncerthuset er lige så meget radiokanalen, der hylder sig selv - som det er musikbranchens største magtfaktor. Det mener ekspert og pladeselskab iflg. gratisavisen Urban. Fakta er, at kun to af de medvirkende - Medina og dj Morten Breum - har slået igennem UDEN P3s medvirken.
Navne som Nephew, Mew, Kashmir, Alphabeat, I Got You On Tape, Selvmord og The Rumour Said Fire kan i den grad takke P3 for deres karriere.

"P3 har så meget at sige i musikbranchen, at de har magt til at skabe karrierer og magt til at bryde karrierer ned igen. Og jeg vil mene, at de har gjort begge dele i rigt mål. Det kan være meget svært at bryde stort igennem som pop-og rockmusiker, hvis ikke P3 er med," siger musikekspert, producer og musiker Henrik Marstal.

"Når P3 så slipper den hjælpende hånd igen, ser man tit, at det er svært for kunstnerne at holde den kørende, hvis man ikke har radiobaskerne. Det er ikke nødvendigvis grotesk, sådan er det bare i et lille land med én public service-radio med forpligtelse til at spille dansk musik. P3 er med til at holde liv i dansk musik, en national samlende faktor," konstaterer Henrik Marstal overfor Urban.

Bassist for nominerede Oh No One, Nis Svoldgård, siger direkte, at P3 betyder alt. P3 har monopol på, at få nye acts til at bryde igennem.

Promotion manager på Playground Music, Lewis Colston, er enig: "Det er enormt afgørende for vores kunstnere, om de kan komme i rotation på P3 eller ej. Især for rock. Du ser ikke danske rocknavne bryde igennem andre steder end på P3. P3 har de sidste 15 år været afgørende for at gøre dansk musik til det stærke kort, det er i dag."

'P3 Guld' kan ses i aften kl. 21 på DR2 og høres på P3.



Annonce:
Gå ikke glip af det helt rigtige job. Opret en jobagent og få e-mails med job, der passer til dig.




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -