Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


KOMM vil have indgreb mod KODA-Gramex
Tirsdag 16. maj 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Hverken KODA eller Gramex er tilsyneladende interesserede i at sikre den danske lokalradio kultur og har derfor på 25. år haft held til at nedlægge et hav af unge radioer med deres opkrævningsmodel som sidste år betød at de kommercielle lokalradioer betalte mere end 15 mio. kr. mere end de skulle til KODA". Det siger KOMM i en udtalelse i forbindselse med den nye rapport om musikvederlag, der viser at Danmark ligger i spidsen, når der er tale om betaling til KODA og Gramex.
"Hvis man vil gøre alvor af at beskytte og ikke mindst sikre den danske kommercielle lokal radio struktur må politikerne nu gribe ind og standse KODA og Gramex' forsatte ublu prissætninger", hedder det fra KOMM og man fortsætter:

"Når Danmark fortsat ligger i spidsen - hvad angår betaling af musikafgifter i EU - skyldes det blandt andet at KODA fortsat helt ublu opkræver hvad der svarer til 15 pct. af omsætningen hos lokalradioerne og ikke 6 pct. som alle andre".

KOMM håber at den nye medielovgivning kommer til at indeholde en bestemmelse om at størrelsen af vederlaget til KODA og Gramex i Danmark ikke må overstige det, der svarer til den gennemsnitlige betaling for samme ydelse i EU.

"Det forhold at man endnu ikke har formået at oprette en for brugerne billig og helt uvildig retsinstans til afgørelse af betalingstvister, har været med til at fastholde Danmark som en af de dyreste på området", mener KOMM.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -