Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Mange lytter til piratradio i London
Fredag 20. april 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En ny undersøgelse fra Ofcom viser, at 16 pct. af befolkningen i Stor-London regelmæssigt lytter til de mange piratradioer, der sender i London. I visse bydele af den britiske hovedstad er det hele 25 pct., der lytter til de illegale radiostationer. Undersøgelsen viser også, at mange lyttere oplever at piratradioerne giver forstyrrelser på FM-båndet.
Piratradio er lige så ulovligt i Storbritannien som i f.eks. Danmark. Men der er rigtigt mange piratradioer i Storbritannien - ikke mindst i London. Alene sidste år gennemførte Ofcom i alt 1.085 raids mod piratradioer. Selv om man fik lukket over 1.000 ulovlige FM-sendere lykkedes det kun Ofcom at "snuppe" 63 personer, der blev tiltalt for overtrædelse af den britiske radiospredningslov.

Piratradioerne i bl.a. London tilbyder musikformater, som de etablerede public service og kommercielle stationer ikke har på programmet.

Og netop den alternative musik er en af hovedgrundende til at hele 16 pct. af befolkningen i Stor-London regelmæssigt stiller ind på de illegale stationer. I bydelene Hackney, Haringey og Lambeth lytter 25 pct. af den voksne befolkning til piratradio.

Omkring 62 pct. angiver at de lytter til piratradio, fordi de tilbyder noget forskelligt fra de legale kommercielle stationer, og 40 pct. angiver at illegal er mere orienteret mod deres lokalsamfund.

Det er alle aldersgrupper og alle socialgrupper, der lytter piratradio - men der er dog en overvægt blandt de 15-24 årige.

Iflg. undersøgelsen havde 30 pct. af alle radiolyttere i Storbritannien oplevet forstyrrelser når de lytter radio. Af disse mente 14 pct. af forstyrrelserne var forårsaget af piratradioer. I London var disse tal en del højere - nemlig hhv. 40 pg 27 pct.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -