Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ny FM-kanal – tag nu musikken alvorligt, please!
Torsdag 2. september 2010
Af Per Wium, musikformidler og konsulent
 
UGENS KLUMME: Sommerens medie-debat kom i høj grad til at handle om udliciteringen af en FM-kanal. Og mange debat-indlæg mente at ”politikerne havde slagtet DR P2”. Men er det nu sådan det forholder sig? Er sagen ikke mere nuanceret, end den blev fremstillet? Og var der grund til DRs 'tudefjæs'? Er det ikke rimeligt o.k. - ja ligefrem retfærdigt - at DRs radio-monopol endelig brydes, og at midlerne også lægges ud på andre hænder? Og har DR egentlig selv gjort noget godt for P2 (og de øvrige musikkanaler) gennem de seneste år?


Jeg synes, at DR har misrøgtet sine musikkanaler. Topledelsen har prioriteret et flot, imponerende koncerthus og prioriteret at lægge ressourcer i oppustede talentshows – med blikket rettet stift på seertal.

Og prisen er blevet betalt med gold musikstyring og nedlæggelse af de programmer, der tog stilling og som bar public-service-ideen.

Medarbejderne (som er blevet færre og færre) har gjort et stort – endog meget stort - arbejde for at holde på kvaliteten i en sand modvind. Radio-medarbejderne har gjort det rigtig godt!

Det er i DR-ledelsen at forståelsen for musikformidlingen kan ligge på et lillebitte sted i den store, flotte DR-by.

Et par gode råd til ”den lille ny”!

Nu kommer der så en ny aktør på scenen. I løbet af det kommende halve år véd vi, hvem der får lov til at drive den snart ledige FM-kanal.

Måtte det være tilladt en inkarneret radio- og musik-elsker at give de nye ejere og beslutningstagere et par ord med på vejen?!

Brug medarbejderne

Medarbejderne er hjertet, der banker og blodet, der strømmer på en radio-station. Jaja, store og svulmende ord. Men sådan er det!

Det er medarbejdernes passion, indsigt og lyst til at fortælle, der driver den gode musik-kanal.

Drop ideen om medie-forskere, der sidder i hobetal og undersøger, hvad publikum tror de kan lide. Og som rejser til udlandet for at undersøge, hvad de gør dér. Brug ressourcerne på medarbejderne og deres mulighed for at udfolde sig.

Lav kvalificeret musikstyring

Ideen om musikstyring er rigtig god. Der skal ikke bare spilles musik ’som vinden blæser’ og i forhold til tilfældig smag. Og det er super fint at koordinere musik-udbudet. Både for at undgå for mange gentagelser – og for at undgå, at for mange musikgenrer og udtryk bliver glemt.

Mit gode råd er at lave ’ramme-musikstyring’, altså overordnede koncepter. Herfra er det medarbejderne, der med kvalitetssans og engagement styrer de konkrete skæringer.

Jeg har for mange gange oplevet chef-redaktioner blande sig alt for meget i detaljen.

Lad os få magasin-programmerne tilbage!

Bring magasin-programmerne og tema-udsendelserne om musik tilbage i det danske radio-tilbud!

Disse er savnet – jeg véd det; jeg kommer rundt i landet i forbindelse med mine foredrag, og jeg taler med mange musik-interesserede mennesker hver dag.

Bland genrerne

Mange radiokanaler er meget hårdt formaterede. De betragter lytterne som ganske ensidige og unuancerede.

Samtidig med at publikum (både det unge og det modne) i dag er til flere og flere slags forskellige musikoplevelser. Overraskelser og det uventede er en attraktion. Den slags får man aldrig på en hårdt formateret kanal.

God fornøjelse med jeres nye radiokanal. Spændende hvem I er – og hvad I tør!


Per Wium er foredragsholder og forfatter med speciale i The Beatles og deres musik. Han er desuden tilknyttet Odense Symfoniorkester som præsentator og han er 'bandcoach' for en række unge navne på den danske scene. Per Wium var fra 1977 – 2007 tilknyttet DRs musikafdeling.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -