Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3-program sender fra Kairo
Torsdag 24. november 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
P3-programmet 'Pressen på P3' - hverdage kl. 15-18 - sender direkte fra Kairo i næste uge; fra en historisk begivenhed, et brændpunkt og fra den helt almindelige unge egypteres hverdag.

Kairo koger, og mens urolighederne tager til, er værterne på 'Pressen på P3' Ida Ebbensgaard og Tony Scott ved at pakke kufferterne. På lørdag rejser de sammen med resten af redaktionen til Egypten, hvor de skal lave direkte radio fra radiostation Horytna. Den er drevet af unge aktivister og har fået fodfæste som en populær radiokanal for unge egyptere. Samtidig er folkene på Horytna aktive i kampen om et frit, demokratisk og nyt Egypten:

”De holder til i en smadret lejlighed, hvor de laver radio i ét rum og menneskerettighedsarbejde i ét andet. Vi skal sende radio i samarbejde med dem og finde ud af, hvordan det er at være ung i Egypten lige nu”, siger Ida Ebbensgaard iflg. en pressemeddelelse fra DR.

'Pressen på P3' skal møde den unge i Egypten og dykke ned i de mange ungdomskulturer, der på mange måder minder om danske unges interesser og hverdagsliv: De hører også Hiphop og Goth musik bruger Facebook og Google.

Men der er også en verden til forskel. På nuværende tidspunkt er der gadekampe i Kairo, og de voldsomme sammenstød mellem unge demonstranter og politiet fortsætter. Oprindeligt var det redaktionens idé at tage til Kairo for at hylde Det arabiske forår. Nu har situationen ændret sig, og det er stadig uvist, hvordan den unge egypteres fremtid vil se ud.

'Pressen på P3' vil kigge på den unges liv i revolutionens optik: De sociale mediers rolle, mediernes, musikkens rolle i revolutionen. I programmerne vil Ida Ebbensgaard og Tony Scott i samarbejde med resten af 'Pressen på P3'-redaktionen i løbet af ugen tale med forskellige personer; lige fra street art performere til danske politikere, der fortæller om deres forventninger til fremtidens Egypten.

'Pressen på P3' sendes fra Egypten fra mandag den 28. november til fredag den 2. december, og det er kl. 15-18 på P3.Foto: 'Pressen på P3' har Ida Ebbensgaard og Tony Scott som værter. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -