Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ti nye landsdækkende radiokanaler
Tirsdag 18. maj 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Regeringen vil nedlægge lokalradionævnene, nedsætte afgifterne til KODA og Gramex og skabe plads til op mod ti nye landsdækkende radiokanaler, erfarer Berlingske Tidende. Avisen skriver, at en omfattende lovrevision ventes klar senest den 9. juni.
Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger er regeringspartierne Venstre og Konservative - samt Dansk Folkeparti - stort set enige om aftalen, som ventes på plads den 9. juni. Målet er at blive helt færdige inden sommerferien.

Et vigtigt element i planen vil være indførelse af Single Frequency Network (SFN), hvor der dermed kan skabes plads til 7-10 nye kommercielle stationer.

"Jeg har længe slået til lyd for, at man gik i gang med forsøg med SFN. Hele den nye hollandske model er baseret på, at man benytter SFN. Og nu har Telestyrelsen givet grønt lys for, at det kan lade sig gøre i Danmark", udtaler Venstres medieordfører Jens Rohde til Berlingske Tidende.

Han bekræfter samtidig, at den 9. juni er sat som skæringsdato for en aftale, men at man inden da skal drøfte business-cases og analyser.

Talpa Radio har tilbudt at lave en mindre udgave af SFN, men hvis Talpa (= Radio 100FM) pludselig får øget sin dækning markant, vil det hurtigt udløse et ramaskrig i radiobranchen. Der vil f.eks. være tale om unfair konkurrence overfor Sky Radio, der betaler 54 mio. kr. årligt for en landsdækkende kanal, mens Talpa kun betaler 22.5 mio. kr.

Eric Hansen fra SBS slår fast, at det vil være decideret konkurrence-forvridende, hvis man lader en bestemt radiostation teste systemet.

Hvorfor det skulle være nødvendigt at "teste" SFN-systemet i Danmark melder historien ikke noget om. SFN-systemet er ikke bare fuldt ud gennemprøvet men også taget i drift i Nederlandene.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -