Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Pia Christmas-Møller vil hjælpe DR
Tirsdag 8. januar 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er nu ved at tegne sig et politisk flertal for at give DR en økonomisk håndsrækning. Løsgængeren Pia Christmas-Møller vender sig mod "nedsmeltningen af DR" - i lighed med en samlet opposition. Hun vil støtte en privatisering og salg af DR's koncertsal. Samtidigt tyder det på, at de to grønlandske medlemmer af Folketinget også er parate til at hjælpe DR. Det er dog slet ikke sikkert, at DR's bestyrelse vil sælge koncertsalen.
På sin blog skriver Pia Christmas-Møller under overskriften "Stop nedsmeltningen af DR" bl.a.:

"Da DR ikke er en privat virksomhed, men en offentlig institution med politisk udpeget ledelse, kan man hverken som medlem af regeringen eller af Folketinget blot passivt se på uden at pådrage sig en del af ansvaret for de langsigtede konsekvenser."

"Da budgetoverskridelserne særligt knytter sig til koncertsalen, (...) kunne en del af løsningen være at løfte dette projekt af DRs skuldre. Jeg vil derfor opfordre til, at man lægger en plan for, hvordan koncertsalen kan blive privatiseret og dermed solgt."

De to grønlandske medlemmer af Folketinget har hidtil forholdt sig afventende, men Lars Emil Johansen fra Siumut siger i dag til DR Nyheder, at han umiddelbart er positivt indstillet, da DR også er noget man kender meget godt til i Grønland.

Ender det med at begge grønlandske medlemmer af Folketinget støtter DR, så vil det være til stor irritation for Venstre. Iflg. AG advarer grønlandsordfører Henrik Høegh fra Venstre mod indblanding fra grønlandske folketingsmedlemmer: "Umiddelbart vil det tjene vores grønlandske repræsentanter bedst, hvis de betragter dette som en ren dansk sag," udtaler Henrik Høegh.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -