Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kulturministeren vil tage FM4 fra DR
Mandag 28. september 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturminister Carina Christensen (kons.) gentog i et indlæg ved åbningen af Radiodays tidligere udmeldinger om, at regeringen ønsker at tage den 4. landsdækkende radiokanal (FM4) fra DR - og give den til en kommerciel operatør. Men socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen afviser pure, og lover at modsætte sig regeringens ideologiske korstog for at ødelægge DR Radio.
Carina Christensens åbningstale ved Radiodays 2009 høstede ikke det stort bifald. Hun gentog ellers en række gode intensioner om at forbedre situationen for dansk radio, for at skabe mangfoldighed, for at sikre kommerciel radio bedre forhold, for at skabe mere ligevægt mellem DR og kommerciel radio og sagde tilmed, at man var opmærksom på KODA-Gramex problematikken.

Men talen blev af mange betragtet som 'tom luft', som tomme løfter, man havde hørt 117 gange før. Det lykkedes ikke radionyt.coms udsendte på Radiodays, at finde én eneste konferencedeltager, der havde en positiv opfattelse af ministerens tale. Reaktionerne gik fra hovedrysten til skuldertræk.

Carina Christensen gjorde meget ud af, at regeringen mener, at DR skal have frataget én af dets nuværende fire landsdækkende FM-kanaler - nemlig FM4, når sendetilladelsen udløber med udgangen af 2010. Denne landsdækkende FM-kanal, som DR senders P2 på, skal i stedet tildeles en kommerciel, public-service-station. Og gerne med offentlige penge til at drive kanalen for - fx en del af licensen. Dermed mente Carina Christensen, at der vil kunne skabes en reel konkurrence til DR.

Men det er langt fra sikkert, at ministerens ønske om at tage FM4 fra DR vil lykkes.

Socialdemokraterne tager kraftigt afstand fra ministerens planer.

"P2 er populær og en vigtig kulturkanal, som tager sig af radio til de smallere målgrupper. Får en kommerciel station den i hænderne, så ved vi, hvad der sker: Så erstattes den bare af en dybt kommerciel kanal i forsøget på at ramme den bredeste fællesnævner, og det er der allerede nok af," siger Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen til Ritzau.

Mogens Jensen mener, at regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti har kastet sig ud i et regulært korstog - et sandt ideologisk angreb - mod DR.

"Hvis hun [kulturminister Carina Christensen. /red] vil tage P2 fra DR, vil det ikke alene betyde, at rigtig mange mennesker mister noget, de er meget glade for. Det vil også være i strid med DR's public service-forpligtelser," siger Mogens Jensen til Jyllands-Posten.



ANNONCE:
FOTO PÅ LÆRRED - Hos SUMOpix kan du få dine egne motiver trykt på rigtigt lærred og opspændt på træramme - præcis som et maleri. Læs mere her


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -