Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs magtposition skal indskrænkes – og koncessionsafgifterne skal væk
Onsdag 13. maj 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ny version: Folketingets medieordførere begynder i morgen torsdag forhandlingerne om rammerne for det fremtidige danske radiomarked. Forud for forhandlingerne stiller brancheorganisationen Radioerne og Radio 100FM krav om, at auktionsvilkårene skal ændres - koncessionsafgifterne skal væk - og DRs magtposition skal indskrænkes - DR skal ikke længere råde over FM4. Sker det ikke, vil Radio 100FM's adm. direktør Jim Receveur anbefale sine nederlandske ejere, Talpa Radio, at trække stikket ud i Danmark.
Radioerne, der hovedsagligt består af en række af de store dagbladsradioer på den ene side, og Radio 100FM på den anden side, har iflg. dagbladet Børsen dannet en fælles front for at få politikerne til at skabe bedre vilkår for kommerciel radio i Danmark.

De to parter ønsker, at der skal findes en samlet, langsigtet løsning for FM4, FM5 og FM6, hvor de tre kanaler bliver anvendt til kommerciel radio og får parallelle 10 årige udbudsperioder. De tre kanaler skal samtidigt have øget dækning, således at alle tre kanaler når mindst 70 pct. af den danske befolkning.

Radioerne og Radio 100FM kræver også, at det nuværende auktionsprincip, hvor FM5 og FM6 går til den højst bydende, afskaffes. Vinderen eller vinderne af FM4, FM5 og FM6 skal i stedet findes ved en ’skønhedskonkurrence’, hvor kriterierne skal være erfaring, økonomi og trackrecord.

Det skal være muligt at få tilladelse til mere end én frekvens og endelig kræver Radioerne og Radio 100FM, at sendetilladelserne til lokale radioer forlænges frem til 2019 med de nuværende rammevilkår.

Radio 100FM truer med at stoppe i Danmark

Radio 100FM betaler i øjeblikket 22.5 mio. kr. årligt i koncessionsafgift til den danske stat for at sende på FM5-nettet. Det er udelukket, at det vil ske igen, siger adm. direktør for Radio 100FM, Jim Receveur, til Børsen:

”Jeg kan garantere, at hvis vi får besked på, at vi skal byde på samme vilkår som nu, når vores sendetilladelse udløber (det sker i 2011. /red.), så vil jeg anbefale vores ejere at lukke ned i Danmark.”

Radio 100FM skal kunne fremlægge en overbevisende forretningsplan for, at Radio 100FM kan fortsætte i Danmark, og det skal iflg. Receveur ske nu. En sådan plan skal også – udover bortfaldet af koncessionsafgiften – indbefatte en mulighed for at Radio 100FM kan få en større markedsandel i Danmark, og det skal ske ved at DRs magtposition indskrænkes.

Sovjetiske tilstande på det danske radiomarked

”Jeg mener principielt, at det er for dårligt, at det praktisk talt er umuligt at drive privatejet, kommerciel radio i Danmark uden at tabe penge. Her hersker nærmest sovjetiske tilstande,” udtaler adm. direktør for Syddanske Medier – og dermed Skala FM – Mikael Kamber til Børsen. Skala FM er medlem af Radioerne.

SBS vil have lavere musikafgifter

Hos SBS Radio, der står bag Nova FM på FM5-nettet, lyder der lidt andre toner. Herfra er der ingen ønsker om at koncessionsafgifterne skal væk. Som det er nu, er det TV 2, der betaler koncessionsafgiften for Nova FM.

SBS Radio synes også, at DR fortsat skal råde over FM4-nettet, idet SBS ikke ønsker at se flere spillere på det kommercielle radiomarked. Man mener, at det blot vil gøre situationen endnu værre, da der så bliver flere om at dele de i forvejen få reklamekroner i radiomarkedet.

SBS peger i stedet på, at der er behov for lavere musikafgifter.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -