Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Festivalradio klarede sig igennem voldsomme regnmasser
Fredag 6. juli 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
GuldFM, der dækker ANR Guld FM, Viborg GuldFm og MidtVest FM sendte fra Skagen Festvalen i afvigte weekenden - og lavede direkte, lokal festivalradio i Skagen på 92.9 MHz. Lørdag kom der i løbet af 5 timer, hvad der svarer til en måneds regn, nemlig mellem 40 og 55 mm regn. Vi har bedt Carsten Worsøe fortælle, hvordan det gik.
"Guld FM sendte festivalradio på 92.9 MHz fra Festivalpladsen i Skagen under festivalen. Antennen var ikke særlig høj (9 meter) med det flade landskab hjalp - og vi fik dækning af næsten hele Skagen Kommune.

Vi havde medbragt et komplet Dalet-anlæg med server, database, forbindelse til omverdenen og tre workstations. Dermed kunne vi broadcaste på 92.9 i døgndrift, samtidig med at vi sendte Monicas Show ("Monicas Guld") 10-14 på de tre andre guld-stationer (ANR, Viborg og MidtVest).

Alt gik fint indtil lørdag klokken 16.10, hvor et gigantisk tordenbrag flængede himlen og bogstaveligt talt rystede den container vi var indlogeret i. De næste 5 timer faldt der mellem 40 og 55 mm regn (der findes forskellige målinger) - og alle måtte opgive at gå i sko. Selv gummistøvler var ikke nok.

Iført opsmøgede bukser og med de bare tæer dybt begravet i mudder forsøgte vi at holde udstyret i live, men et lyn tog det vigtigste stykke udstyr som offer sent lørdag aften: Dalet Serveren var DØD! Vi måtte øjeblikkeligt ændre strategi for hvordan udsendelserne kunne gennemføres.

Sært nok overlevede vores ISDN-linier, og derfor kunne vi gennemføre udsendelserne søndag ved at bruge ANR Guld FM som en slags "remote OB-vogn" ved at lægge lydlinier fra mixerne i Skagen via ISDN-codecs til mixere i Aalborg - og så sende udsendelserne videre derfra.

Det lykkedes og udsendelsen lød normalt nok i æteren - men mine tæer har aldrig nogensinde været SÅ beskidte - og vi måtte trækkes ud af pladsen af en pansret mandskabsvogn. Normal kørsel i 20 cm vand og mudder kunne ikke lade sig gøre".

Tak til Carsten Worsøe fra ANR for denne levende beretning!


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -