Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR udstikker kursen frem til 2007
Onsdag 3. december 2003
Af Karsten Jensen
 
På sit møde, den 2. december, besluttede DRs bestyrelse at justere og bearbejde DRs strategi, som nu er formuleret i syv hovedmål som et supplement til de generelle rammer for DRs virksomhed.
Med de syv strategiske mål bliver det bl.a. fastslået, at DR skal tilstræbe, at alle i Danmark bruger DRs tilbud, og at DR skal sætte standard for kvalitet og stimulere nytænkning. Det hedder også, at DR skal fremme den demokratiske debat gennem uafhængige og kritiske nyheds- og aktualitetsudsendelser, og at DR som en førende kulturinstitution både skal formidle og skabe dansk kunst og kultur.

”Konkurrencevilkårene og mediemarkedet udvikler sig konstant både hvad angår indholdet og teknologien. Det skal DR matche og derfor er det vigtigt at justere kursen for fremtiden. Vi skal sikre, at DR hele tiden lever op til sin samfundsopgave som public service-virksomhed. De strategiske mål er bestyrelsens særlige fokuspunkter for dette arbejde i de nærmest kommende år ” siger DRs bestyrelsesformand, Jørgen Kleener (foto).

Hvert af målene har særlige indsatsområder og fastsætter DRs prioriteter nærmere for de næste fire år. For eksempel hedder det, at DR skal være danskernes foretrukne nyhedsleverandør, og at DRs position som Danmarks mest troværdige nyhedsformidler skal fastholdes. Det bliver også fastslået, at mængden af nyproduceret dansk radio- og tv-dramatik skal øges, samt at andelen af egenproduceret dansk musik i radioen skal stige.

Ét af de vigtige indsatsområder er også, at DR skal gøre en særlig indsats for at øge de unges brug af DRs tilbud.

”DR skal ikke til at lefle for de unge - slet ikke. Men vi kan konstatere, at DR generelt står svagere og er mindre benyttet blandt de yngre målgrupper end i alle andre aldersklasser. Licensbetalingen er jo ikke en særlig pensionsopsparing for de yngre aldersgrupper. Derfor sætter vi nu fokus på dem, så vi bliver endnu bedre til at give hele befolkningen et kvalitetstilbud,” siger DRs generaldirektør Christian S. Nissen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -