Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DAB-dagen bød på mange produktnyheder
Torsdag 1. september 2005
Af Karsten Jensen
 
DAB-dagen i går, som DR var vært for, bød i den grad på mange produktnyheder inden for modtagelse af de digitale radiosignaler. Produktnyhederne var inden for funktionalitet men først og fremmest inden for design. Nogle revolutionerende produktnyheder bød udstillingen ikke på. På udstillingen var der tre verdenspremiere på modtagere i DRs studie 2.
De 15 udstillere, der var samlet i Radiohusets studie 2 havde medbragt DAB-modtagere i hobetal og udstillingen vidnede om, at designerne fortsætter med at lægge sig i selen for at kreere radiomodtagere for enhver smag.

For langt hovedpartens vedkommende kunne modtagerne ikke modtage signaler i L-båndet, men til gengæld byder de fleste modtagere også på FM-modtagelse. Flere modtagere giver også mulighed for modtagelse af AM. Trenden går nærmere i retningen af, at modtagerne kan tilsluttes eksterne enheder, som eksempelvis en MP3-afspiller – eller fungere som sådan.

Egentlige nyheder, der er direkte relateret til selve DAB-funktionen skulle der ledes længe efter, men Pure, der var repræsenteret med tre personer, afslørede over for radionyt.com, at der næste år kommer en række software opdateringer til de fleste af deres produkter. Software opdateringerne vil give flere og forbedrede muligheder, men Pure var meget hemmelighedsfulde med hvilke modtagere det kommer til at dreje sig om og også hvilke nye funktioner software opdateringerne tilføjer.

Pure, der er verdens største DAB-producent, og hævder de er verdens største radio-producent, havde flere nyheder med til Danmark.

Pures produktsortiment bød blandt andet på nye designs af ”gamle” modeller tilføjet lidt ekstra features, en transportabel, der kan holde til en tur til stranden eller placering i badeværelset. Navnet på denne model heder Oasis og kommer på markedet om få måneder.

Den største Pure-nyhed var den transportable PocketDAB 2000, der nu fås med danske menu. Indførelsen af danske menuer i modtageren sker i erkendelse af, at Danmark er Pures næst vigtigste marked. Dette er den første udenlandske model, der har dansk menu-system. Modellen er også interessant for svenskerne og nordmændene, da Pures menustruktur også er på norsk og svensk. Blandt Pures andre modeller findes en modtager med tale-syntese, der via tale-syntes oplyser om blandt andet stationsnavne. Modellen er velegnet for synshandicappede, men modellen fås indtil videre kun på det britiske marked og af hensyn til de produktionsmæssige omkostninger forventer Pure ikke, at modellen skal tilbydes andre steder.

PocketDAB 2000 er en såkaldt Tri-Band modtager, som Pure har døbt det. Den kan modtage FM og DAB i bånd III og L-båndet. Den kan tilsluttes computeren via flere forskellige udgange og kan fungere som MP3 afspiller via det medfølgende SD-kort. Pure oplyser, at modellen er yderst efterspurgt og at man først nu er begyndt at levere modellen.

Ifølge SAS Audio, der distribuerer Onkyo, er den japanske koncern, de første til at implementere DAB i en Dolby Surround-receiver. Modellen var tiltænkt verdenspremiere på IFA-messen i Berlin i morgen, men SAS Audio har allernådigst fået lov til at lave snigpremiere på modellen ved DAB-dagen i går. Prisen på modellen er ukendt, men byder blandt andet på 10-kanal surround lyd.

Bilfabrikanten Porsche’s designere har fået lov til at udforme en DAB-modtager – den såkaldt Porshce-model (foto). Modtageren er en stationær model med indbygget subwoofer. Modellen så første gang offentlighedens lys ved udstillingen i går.

Udover, at modellen er flot og anderledes designet samt indeholder en subwoofer er der ikke noget ”særligt” ved modellen. Prisen på modellen er ca. 4.500 i vejledende udsalgspris. GismoLink, der er den danske distributør, erkender da også, at køber man denne model betaler man for et flot design og for Porsche navnet.




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -