Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Aviser giver TV 2 Radio blandet modtagelse
Fredag 2. februar 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kendte værter er ikke nok, skriver Berlingske Tidende og peger på, at TV 2 Radio mangler substans. Nyhedsavisen kalder derimod TV 2 Radio for modig og synes, at det tegner lovende; "Det lød overraskende lidt, som noget, man har hørt før", skriver Nyhedsavisen. I B.T. hedder det, at TV 2 Radio er præget af rygklapperi og en selvfed attitude.
Substans var den store mangelvare på TV 2 Radios premieredag, skriver Berlingske Tidende og fortsætter: "Små, hæderlige (top)nyhedsflader gør det ikke alene. Kendte værter betyder ikke, at man kan lade hånt om den egentlige journalistik. En vært er ikke nødvendigvis en god interviewer eller i stand til at vinkle en historie endsige en hel sendeflade. Netop kombinationen af journalistik og værtsprofiler, var den kabale, som for der dersens 15-20 år siden gjorde P3 til en fremragende kanal. Ydermere må og skal TV 2 Radio i fremtiden give lytterne mere personlighed, og derved i det mindste forsøge på at skille sig ud fra de eksisterende radiokanaler og programmer gennem andet end den meget klare musikprofil."

Berlingske gennemgår hele gårsdagens sendeflade - program for program. Morgenradioen er avisen positiv overfor: "Uden komikerspas og høj stressfaktor max, som vi kender fra andre kommercielle radioer om morgenen. Ikke noget af det fuldstændig lyd-nonsens, som P3's morgenhold leverer." "På sin vis blev kanalens første morgenudsendelse udført i samme joviale ånd, som nu i årevis har tegnet TV 2's »Go' Morgen Danmark« på TV".

Konceptet for '1. Klasse', hvor en gæst skal forestilles at være i en lufthavn, kaldes for "søgt" og beskrives som havende mere form end indhold. Kommer der en gæst, der er mindre talende, mindre venlig og mindre interessant (end f.eks. Thomas Helmig, der var gæst i går) vil programmet falde til jorden. "Vist har hun [Tina Bilsbo] en behagelig radiostemme, men hun var så feel-good-fan, at programmet kom ud som små to timers ren reklame for hovedpersonen og hans seneste skive, som fremdeles roterede flittigt."

Thomas Madvig kl. 11-14 mindede iflg. Berlingske om P3's middags/eftermiddagsflade, som det lød for 15-20 år siden.

Derimod bød 'Kongen Af Danmarlk' med Casper Christensen og Ricco Wichmann på "skør, personlig radio" og "ustruktureret spas". "Det med at bruge sig selv og det selvironiske sværmeri, har Christensen før haft held med. Det havde han også her. Men to timer hver dag, er lang tid at skulle fylde ud".

Roen meldte sig herefter med Lars Daneskov i spidsen for 'God Tur Hjem'.

Om musikken skriver Berlingske Tidende, at den slet, slet ikke er så ung og nysgerrig som på P3 - og ikke så smågumpetung som på P4. Avisen konstaterer, at det ikke bliver TV 2 Radio, der kommer til at breake nye navne.


Gratisavisen Nyhedsavisen kalder TV 2 Radio "stille, rolig og meget llovende" og skriver: "I stationens første døgn har man holdt, hvad de lovede. Det har været underholdende uden at være overfladisk. En voksen målgruppe. Overraskende grundig for en kommerciel radiostation, og det lød overraskende lidt, som noget, man har hørt før. Selvom det måske ikke burde overraske nogen, så er det faktisk ret præcist TV 2, som vi kender den med moderkanalen og Zulu – bare på radio. Musikken har været meget alsidig og til tider ligefrem smal. Virkeligt velvalgt til de enkelte udsendelser, og det virker, som om de enkelte værter – meget ulig moderne radio – selv har fået lov at vælge den musik, der bliver spillet i deres programmer."

Morgenfladen med Camilla Miehe-Renard og Mathias Buck kalder Nyhedsavisen for " rolig og slet ikke så hysterisk, som nogle af de andre kanaler holder af at være på det tidspunkt af døgnet". Avisen hæfter sig ved, at der ingen underlægningsmusik var mens værterne talte.
Formen betegnes som hyggeligt og afslappet.

"Den gode steming fortsatte op ad formiddagen", skriver Nyhedsavisen om "1.klasse". Og Thomas Madvig betegnes som en fremragende pladevender.

'Kongen Af Danmark' kaldes TV 2 Radios flagskib. Avisen mener, at de to værter "spiller virkelig godt op mod hinanden, og selvom det lige var ved at kamme over i ren 'Sjovhedsnyt', hvor værterne er ved at flække af grin over sig selv, skal det helt sikkert nok blive det flagskib, man håber på."

Det samme gælder Lars Daneskovs eftermiddagsprogram til pendlere, 'God tur hjem'. Igen professionelt, underholdende, oplysende og rart, skriver Nyhedsavisen, der konkluderer, at man er i godt selskab med TV 2 Radio.


B.T.'s anmelder skriver under overskriften 'Selvfed radiostart', at TV 2 Radio er god underholdning, og at musik og underholdning rammer bredt. Kanalen holder - nogenlunde - hvad den loverm hedder det videre i B.T.

"Der er lidt for alle og ikke engang de små reklameindslag omtrent tre gange i timen er særligt forstyrrende. Det er hele kanalens attitude". Og videre: "For alt er desværre ikke sød musik i ørene, når man tuner ind på TV 2 Radios univers. Hvis bare de ville lægge den selvfede og dumstolte positur på hylden, så ville jeg overveje at skifte min faste frekvens ud med den nye kanal". B.T. mener, at det er "trættende, når værterne én efter én smider om sig med roser og skulderklap til både sig selv og hinannden".

B.T. mener i øvrigt, at TV 2 Radio's målgruppe på de 21-50 årige er "utopisk bred".

- - -

Foto: Programchef for TV 2 Radio Eik Frederiksen og direktør for TV 2 Radio Jens Rohde ved lanceringen af TV 2 Radio den 1. februar. (Fotograf: Per Arnesen).


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -