Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P3 slår lejr i Syrien
Torsdag 1. oktober 2009
Af Karsten Jensen
 
Krig, religiøse spændinger og tildækkede kvinder er ofte det billede, som nyhedsmedierne tegner af Mellemøsten. Men hvem er befolkningen, hvad er den optaget af i hverdagen, og hvordan ser den på Danmark? Det har P3 fået mulighed for at se nærmere på. Fra den 5.-9. oktober flytter ’Køter’-redaktionen til Syrien og rapporterer direkte fra hverdagen i Damaskus.
De to ’Køter’-værter Sara Otte og Tony Scott sætter sig om få dage ombord på et fly med kurs mod Syrien. Med sig har de en reporter, en telefon, en computer og overvægt af optimisme og åbne sind. I bund og grund ved de ikke helt, hvad der venter dem, når de dagligt fra kl. 16-18 skal sende live radio på P3 fra Syriens største radio og P3’s venskabsradio, Radio Arabesque.

”Vi har forberedt os godt hjemmefra, så de overordnede rammer er på plads. Men vi kender ikke helt de konkrete forhold, vi skal ned at arbejde under. Vi må improvisere, og jeg håber, at heldet er med os, så vi får skabt nogle gode kontakter. Vi vil jo rigtig gerne tale med den lokale befolkning på gaderne og i butikkerne og invitere nogle af dem i studiet. Vores mål er at give P3’s lyttere et hverdagsportræt af befolkningen samtidig med, at vi gerne vil give dem et udsnit af hverdagen i Danmark,” siger studievært på ’Køter’, Tony Scott.

Ugen vil byde på gæster i studiet, reportager fra byen og kulturudveksling, hvor ’Køter’ har nogle syriske radioværter i studiet til at kommentere på dansk kultur og musik, mens P3’s værter skal forholde sig til ting fra Syriens kultur. P3 og Arabesque mixer reporter-teams, så de sammen kan gå ud i byen og lave indslag - bl.a. om, hvordan de unge lever deres liv.

Vejen mellem mennesker går ofte nemmere gennem musik. P3-værterne har derfor valgt at præsentere nogle af de mest spillede numre herhjemme for lokalbefolkningen.

”Syrerne skal naturligvis præsenteres for P3’s playliste - de 20 mest spillede numre på P3. Og så har vi tænkt os at spille Shubidua for at give et eksempel på, hvad der har skabt kulturel, historisk, samhørighed i Danmark. Vi er selvfølgelig helt vildt spændte på at høre reaktionen og håber, at vores lyttere til gengæld får lov til at høre Syriens svar på Shubidua,” siger Sara Otte.

P3’s snarlige besøg i Syrien er et resultat af International Media Supports (IMS) arbejde med at skabe stærke relationer mellem Radio Arabesque og DR - et samarbejde der kører for 4. år. IMS støtter medier i mere end 30 lande, hvor væbnet konflikt, humanitære kriser eller politiske forandringer gør det svært for medierne at arbejde uafhængigt og professionelt.

”Da Arabesque startede med at sende i oktober 2005, var de en af de allerførste uafhængige radiostationer i landet. Dengang var P3 med til at løbe Arabesque i gang. Før det havde Arabesques programchef, været i Danmark for at lære, hvordan vi laver radio og sidenhen har flere af radioens medarbejdere været heroppe - bl.a. for at se P3 guld, som de laver deres egen version af senere på året. Det er nu den største station i landet, og vi glæder os over, at de syriske myndigheder gav os sendetilladelse, så vi kan udveksle nye erfaringer i næste uge,” siger Christian Ottenheim, redaktionssekretær på P3.


Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.


ANNONCE:


47 % - Prøv B.T. hver fredag til søndag i 1 måned for kun 99 kr. – spar 47 % - klik her!



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -