Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Populær radio - fra kl. 5 morgen
Onsdag 8. december 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
40 år efter at Hans Otto Bisgaard bød velkommen til sit første program på P3, er der fortsat rigtig mange, der hver dag har ham i ørerne – endda før visse andre har fået sko på. Hans Otto Bisgaard er vært for ’Morgenstund’ på P4 og P5, der bliver sendt alle hverdage fra 5.03-6.00 og i weekenden fra 6.03-7.00. Og i løbet af det seneste år har flere lyttere tilsyneladende været tidligt til bens og tændt for ’Bissen’. Det viser tal fra DR Medieforskning.
”I gennemsnit er der nu 203.000, der lytter til programmet hver dag, hvor tallet var 192.000 sidste år. Faktisk er det 54,6 procent af alle med radioen tændt så tidligt om morgenen, som hører Hans Otto Bisgaard, og det er et usædvanligt højt tal i radiosammenhæng,” forklarer medieforsker i DR Medieforskning Dennis Christensen iflg. en pressemeddelelse fra DR.

Regner man antal lyttere i løbet af en uge, er det lige knap en halv million – eller helt præcis 474.000, der er så tidligt oppe, at de oplever den morgenduelige Hans Otto Bisgaard.

Selv glæder han sig over tallene:

”Det er jeg da utrolig glad for at høre – efter 40 års public service. Jeg får utroligt mange henvendelser i det daglige fra folk, der fortæller, at de er glade for 'det der om morgenen', jeg laver. Min hustru kan bevidne, at end ikke de 12 år på DR TV gav tilnærmelsesvis så mange tilkendegivelser, som morgenprogrammet gør,” siger Hans Otto Bisgaard.

Til Dagbladet Roskilde udtalte Bisgaard forleden: "Som vært kan du mærke, at det betyder noget for folk derude. Selvom det er underholdning, er det ikke ligegyldigt. Mit morgenprogram har en klar mission: At vi får en god start på dagen. Punktum."

Og videre - om hvordan man laver et godt morgenprogram:

"Som vært på et program, der starter klokken fem om morgenen, kræver det sans for, hvordan den første sang kan sætte en rar stemning: Det må ikke være en sang, der skræmmer lytterne. Jeg spiller ofte noget countrypræget eller en folkesang fra tresserne, gerne noget med en sjov besked til lytterne, som for eksempel 'Another Cup of Coffee' eller 'Close the Door Lightly When You Go'. Så kan man følge op på sangen med en kommentar om, at lytterne for guds skyld ikke skal smække døren efter sig - og så er programmet allerede godt i gang."

Hans Otto Bisgaards første indslag i DR i oktober 1970 var iflg. DR med den amerikanske rockgruppe Canned Heat. Som formand for ’Brøndby Pop Club’ var Hans Otto Bisgaard med til at arrangere koncert med dem i KB-Hallen, da nu afdøde Palle Aarslev (redaktør for P3’s ’Beatrapport’) stod lettere fortvivlet og manglede en 'rask ung mand', der kunne tage med Canned Heat i deres turbus til Odense og lave en reportage.

”Det kan jeg da godt”, udbrød Hans Otto Bisgaard, og fra to uger senere blev ’Beatrapport’ på P3 redigeret af ham og Palle Aarslev.

Siden da har den nu 65-årige programmedarbejder lavet radio og tv for DR - med undtagelse af en lille afstikker til TV 2/TeleDanmark radiokanalen Radio 2.




Foto: Hans Otto Bisgaard startede i DR ved noget af en tilfældighed tilbage i 1970. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -