Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Der lyttes mere morgenradio - specielt P3
Onsdag 18. marts 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Samtidig med at landets radiolyttere har travlt om morgenen med at smøre madpakker, tage bad og putte eventuelle børn i flyverdragten, bruger de også mere tid på at høre radio. I januar, februar og den første halvdel af marts har lytterne i gennemsnit lyttet til radio i 56 minutter på alle hverdagsmorgener mellem klokken seks og ni mod 52 minutter i samme periode sidste år. Lytterne tilbringer specielt mere tid sammen med 'Go’ Morgen P3'.
”Det er i sig selv opsigtsvækkende, at lytterne bruger mere tid på at høre radio om morgenen, for mange løber om kap med klokken for at nå det hele, inden de skal ud af døren. Og der findes ingen helt oplagt forklaring på, hvorfor det er sådan,” siger medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

Det er DR Medieforskning der har gransket lyttertallene TNS Gallup, og opgørelsen viser, at den gennemsnitlige P3-lytter tilbringer nu 49 minutter sammen med Kanonkongen og hans kumpaner i 'Go’ Morgen P3' hver morgen mellem klokken seks og ni - mod 41 minutter for et år siden.

”Det er en særlig flot fremgang for en kanal som P3, hvis lyttere i stor stil skal på arbejde, og flere har børn. Disse lyttere har jo 'hård bagkant', hvor de altså skal være på deres arbejde, og alligevel har de altså klemt flere minutter ind hver morgen til radiolytning. Det siger meget om den kvalitet, radiomediet besidder,” siger Dennis Christensen.

Udviklingen glæder naturligvis chefen for P3, Carsten Worsøe:

”Jeg tror ganske enkelt, at lytterne godt kan lide vores blanding af væsentlige journalistiske historier, satire og underholdning,” siger han. ”Det er historier med helt klare public service-værdier, og jeg er glad for, at vi får lytterne til at stille ind på vores særlige cocktail af journalistik, satire og underholdning. Derfor holder vi også fast i den linje i den kommende tid”, siger Carsten Worsøe.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -