Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Udbredelsen af DAB er gået i stå - men lyttertallene stiger pænt
Torsdag 26. oktober 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ligesom i Norge og Danmark er fremgangen i Storbritannien og Nordirland (UK) for udbredelsen af DAB blandt befolkningerne fladet ud. I UK er den faktisk gået helt i stå, idet der i 3. kvartal er nøjagtigt den samme andel af husstande i landet med mindst én DAB-radio som i 2. kvartal - nemlig 15.3 pct. Det skal sammenlignes med 1. kvartal, hvor 13.6 pct. havde en DAB-radio og i 4. kvartal sidste år hvor 11.1 pct. havde DAB. Samtidigt er den samlede markedsandel (share) for digital radiolytning gået i stå. Eneste gode nyhed for DAB-stationerne er, at deres reach stiger pænt.
Antallet af borgere i UK, der lytter til radio på de digitale platforme - DAB, internettet og digital-tv - har aldrig været højere, og en række radiostationer, der kun sender digitalt kan melde om pæne fremgange i antallet af ugentlige lyttere. Det gælder bl.a. The Arrow og Planet Rock mens The Hits fastholder førerpositionen med mere end 1.18 mio. ugentlige lyttere. Det er også gået fremad for de fleste af BBC's digitale kanaler - især BBC Five Live Sports Extra, BBC 6 Music og BBC7. Et par andre kanaler går dog tilbage.

Der er imidlertid fortsat tale om særdeles små markedsandele ud af den samlede radiolytning. The Hits har således en share på kun 0.4 pct., The Arrow på 0.1 pct og Planet Rock på 0.3 pct. BBC's digitale radiokanaler - Five Live Sports Extra, BBC 6 Music, 1xtra, BBC og BBC Asian Network UK tegner sig alle for mellem 0.2 og 0.3 pct. hver af den samlede radiolytning.

Det fremgår af tal fra RAJAR offentliggjort i dag.

I alt 54 pct. af den britiske og nordirske befolkning angiver selv, at de kan modtage radio digitalt - via internettet, via satellit-tv eller på en DAB-radio. 15.3 pct. angiver, at de har adgang til en DAB-radio.

Hvis man kigger på "styrkeforholdet" mellem digital radio (via DAB, internettet og digital-tv) sammenlignet med analog radio (FM og AM), så viser tallene, at i alt 10.9 pct. af al radiolytning i UK sker på de digitale platforme.

- - -

Se også: http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=12530


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -