Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


"Frekvensoprydning er pengene værd"
Tirsdag 4. marts 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
KPMG rapporten om omlægningen af frekvensanvendelsen i Nederlandene peger på, at det bliver en dyr øvelse at få ryddet op i de danske frekvenser - med henblik på at skaffe flere og bedre sendemuligheder for de danske radiostationer. Omlægningen i Nederlandene har alene i planlægning og administration kostet 100 mio. kr. - dertil kommer den praktiske udførelse, som ventes at løbe op i 500 mio. kr. Men det er så rigeligt alle pengene værd, siger Kasper Krüger fra Sky Radio i dag til Berlingske Tidende.
Der er slet ingen tvivl om, at en frekvensoprydning vil være alle penge være, mener Kasper Krüger, adm. dir. for den danske del af Sky Radio.

"Da man kan bygge på de hollandske erfaringer, ville man kunne gøre det billigere i Danmark, men selv hvis det kostede det samme, ville det langt være pengene værd. Det er jo etableringsomkostninger, der skal afskrives over 8-10 år, og gevinsten ville være langt større i Danmark end i Holland, hvor man i forvejen havde ni landsdækkende kanaler.I Danmark har vi den ringeste frekvensudnyttelse i den vestlige verden og ville kunne gå fra 4 til 11 kanaler i stedet for 5½, som regeringen i dag lægger op til", siger Kasper Krüger til Berlingske.

Han mener, at et stort antal nye radiokanaler hurtigt ville betyde, at radioreklamens andel af det samlede reklamemarked, vil blive forøget markant.

"Man er nødt til at vedtage det før auktionen over P5 og P6, da man ikke bagefter kan ændre i deres forretningsbetingelser. Og det kræver politisk vilje, da flere store, jyske lokalradioer i øjeblikket har et lokalt, kommercielt monopol og næppe ønsker ændringer. Men al erfaring viser, at alle vinder ved en vækst for hele radio-området", slutter Kasper Krüger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -