Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


POP FM lukker den 31. januar 2005
Fredag 26. november 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Så er det officielt: Radiostationen POP FM lukker med udgangen af januar 2005. SBS meddeler at den københavnske radiostation lukkes pga. det skuffende marked, de voldsomt høje udgifter til KODA og Gramex samt et strategiskift hos SBS Broadcasting, der fremover ønsker at styrke selskabets to øvrige formater The Voice og Radio 2.
Københavnske radiolyttere bliver en radiostation fattigere, når POP FM ved udgangen af januar 2005 standser sine aktiviteter. POP FM, der i 3. kvartal 2004 havde knap 250.000 lyttere, har sendt glad musik til drenge og piger over 25 år siden 1. oktober 1999, hedder det i en pressemeddelelse fra SBS.

”POP FM har set med vores øjne været en succes, også efter at vi har fået konkurrence fra Sky Radio og Radio 100FM. Det skyldes ikke mindst en meget stor indsats fra medarbejderne og en masse trofaste lyttere. Når vi lukker stationen, skyldes det først og fremmest, at den vækst vi havde forventet i radiomarkedet er udeblevet”, forklarer Eric Hansen, der er senior vice president i SBS Broadcasting.

”Det handler ikke overraskende om svigtende reklameindtægter, men også om alt for tyngende udgifter til KODA og Gramex, der repræsenterer musikkens rettighedshavere. Afgifterne til KODA og Gramex svarer til knap 25 procent af stationens omsætning, og det kan vi ikke leve med. Til sammenligning betaler radiostationer i andre lande typisk omkring 6-12 procent af deres omsætning”.

”Det er dyrt at forsvare en position på dette marked, og derfor ændrer vi vores strategi fra tre til to formater. Lukningen af POP FM kommer paradoksalt nok samtidig med at navnlig The Voice oplever en betydelig succes. SBS er den største udbyder på markedet, og det har vi tænkt os forsat at være, men altså desværre uden POP FM, siger Eric Hansen”.

Fra 1. februar 2005 vil radiolytterne kunne høre Radio 2 på POP FM´s tidligere frekvenser.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -