Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR's brugere havde stor appetit på Mozart
Torsdag 16. marts 2006
Af Karsten Jensen
 
DRs markering af Mozarts 250 års dag har været lidt af et tilløbsstykke hos netbrugere, seere og lyttere, som i stort omfang har hørt musikken af den flittige østriger.
I løbet af de seks uger, det har været muligt at downloade ni Mozart-symfonier spillet af DR Radiosymfoniorkestret og DR Radiounderholdningsorkestret via podcast, har danskerne og en lang række udlændinge hentet symfonierne helt præcis 1.118.207 gange. Derved har de har kunnet høre dem via deres computer eller tage dem med sig i deres MP3-afspiller.

Den massive interesse overstiger helt og aldeles DR's forventninger på forhånd. Dels har danskernes lyst til at tage en symfoni eller to med sig været stor, dels har rygtet også bredt sig internationalt, så mange udenlandske netsteder har gjort opmærksom på, at der var Mozart-symfonier at hente på dr.dk.

"Et af DRs formål med satsningen har været at åbne nye ører for klassisk musik og for DR's orkestre, og det er lykkedes. Der er ingen tvivl om, at vi med podcast-tilbuddet har fået fat i unge, der ellers ikke møder den klassiske musik," siger programchef Erik Henz Kjeldsen fra DR Interaktiv.

Den mest downloadede af de ni symfonier var Mozarts Symfoni nr. 41, som 185.313 tog med sig, mens Symfoni nr. 15 med knap 150.000 downloads blev nummer to.

Der er også flittigt blevet lagt ører og øjne til markeringen af Mozart på DR's mange andre medier.

DR Radiosymfoniorkestret og chefdirigent Thomas Dausgaard fejrede i januar og februar årets klassiske fødselar med syv koncerter på godt tre uger. På programmet var blandt andet fire symfonier og ni klaverkoncerter samt Mozarts Requiem i to forskellige udgaver. Ikke færre end otte pianister og fire sangere medvirkede i Mozartfestivalen, hvor DR Radiosymfoniorkestret var splittet i to orkestre, og på den facon kunne præsentere flere koncerter på færre dage en normalt.

Samtlige koncerter var udsolgt, og dermed var 7.000 koncertgængere til Mozart i Radiohusets Koncertsal. Men derudover har cirka 12,4 millioner lyttere i 30 lande hørt transmissionerne fra DR's fejring af komponisten.

Radioens P2 har fyldt kanalen med temaer om Mozart, radiospil om geniet Mozart, ønskeprogrammer, hvor lytterne har fået opfyldt sære og sjove Mozartønsker, ligesom der har været hundredevis af musiktimer med Mozart.

Også på DR2 har masser af seere fulgt Mozart. Fejringen blev indledt med en Temalørdag, der blev set af over 120.000 seere. DR2 sender herudover endnu en temaaften om Mozart samt 18 timers udsendelser fordelt på søndag i dette forår og i efteråret.

DRs fejring af Mozartåret er for øvrigt ikke slut endnu. DR Radiounderholdningsorkestret, der i januar opførte Mozart-operaen Titus med Adam Fischer på dirigentpodiet, holder i slutningen af april en Mozartfestival på Det Kongelige Bibliotek i København, mens DR Radiosymfoniorkestret slutter årets Mozartfejring af i DR med to koncerter med den internationale stjerneviolinist Gil Shaham, der ved to koncerter spiller Mozarts fem violinkoncerter.

Oven på succesen med at lægge Mozart til podcast, har DR nu netop lagt musikken fra DRs Kammermusikkonkurrence i februar ud på www.dr.dk/p2, hvor koncerter af Haydn, Debussy, Beethoven, Ysaÿe og Schumann nu kan downloades og høres, når man har tid og lyst.

"Den kæmpestore succes, vi har haft med podcast af den klassiske musik, betyder, at vi vil undersøge mulighederne for at gøre endnu flere af DR's ensemblers egenproduktioner tilgængelige for danskerne. Det er unik mulighed for at sikre den klassiske musik et nyt publikum og en ideel måde at løfte den klassiske musikformidlingsopgave i nye tidssvarende rammer," siger Erik Henz Kjeldsen fra DR Interaktiv.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -