Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kina: Højregruppe sendte piratradio ved
OL-åbning i Beijing

Mandag 11. august 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Journalister Uden Grænser (Reporters Sans Frontières - RSF), der bl.a. drives af penge fra CIA, Frankrig og Taiwan, oplyser at man fredag sendte piratradio i Beijing. Angiveligt skulle man have udsendt en 20 minutters udsendelse 12 timer før åbningen af de Olympiske Lege fra en række miniature-FM-sendere forskellige steder i Beijing.
Medlemmer af Journalister Uden Grænser (RSF) er blevet nægtet indrejsetilladelse til Kina, men det lykkedes alligevel at gennemføre aktionen, hvor RSF fredag morgen udsendte et 20 minutter langt radioprogram på engelsk, fransk og kinesisk i den kinesiske hovedstad.

RSF beskriver det selv som "den første ikke-statslige radiostation i Kina, siden Kommunistpartiet tog magten i 1949."

I programmet forlangte RSF's generalsekretær Robert Ménard og kinesiske menneskerettighedsaktivister, at den kinesiske regering skal respektere ytringsfrihed.

RSF oplyser, at der blev sendt på 104.4 MHz i forskellige områder i Beijing, men om der er nogen der har hørt udsendelsen melder historien ikke noget om.

RSF er grundlagt i 1985 og valget af navnet 'Journalister uden Grænser' skete for at lægge sig op af en anden fransk organisation, 'Læger uden Grænser', der er respekteret og anderkendt verden over for sit humanitære virke baseret på en en neutral holdning i politiske konflikter.

RSF - Journalister uden Grænser - er derimod at finde på den yderste højrefløj. Grundlægger og generalsekretær, franskmanden Robert Ménard, har således nære forbindelser til de højreekstremistiske eksilcubanske grupper i USA - bl.a. 'Centre for a Free Cuba' (CFC) og Otto Reich, og finansieres i stor udstrækning af penge fra CIA og andre vestlige lande, bl.a. Frankrig og Taiwan.

Otto Reich, der beskrives som RSF's protektor, er kendt fra bl.a. Iran-contra skandalen. Reich arbejdede for CIA i El Salvador, har været involveret i militærkuppet mod den folkevalgte venezuelanske præsident Hugo Chavez, og Reich var med da USA afsatte den første folkevalgte præsident i Haiti, Jean Bertrand Aristide, i 2004.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -