Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Dato for Radiodays 2009 er klar
Onsdag 12. november 2008
Af Karsten Jensen
 
Rammerne for Radiodays 2009 er nu klar.
Årets danske radiofestival kommer til at foregå i DR Byen, lørdag den 26. september 2009 med efterfølgende Prix Radio Awards fest ude i byen.

Styregruppen har forlænget samarbejdet med festivalchef Christian Kjeldsen (foto), der varsler en række fornyelser, færre men bedre sessions og dermed et endnu stærkere fagligt fokus - samt udskilles Prix Radio Awards som et selvstændigt arrangement i forlængelse af fagfestivalen.

”Vi glæder os over en evalueringsrapport, der var yderst tilfredsstillende. Der vil altid være skønhedspletter og dem retter vi. Men jeg synes, at en evaluering fra Gallup, hvor 76 procent af deltagerne har været særdeles tilfredse med Radiodays totalt set og hvor 96 procent forventer at komme tilbage igen næste år, er utroligt flot,” siger formanden for styregruppen Merethe Eckhardt, der også er underdirektør i DR Medier, og fortsætter:

”Vi er derfor også glade for, at Christian har givet tilsagn om at fortsætte som festivalchef i 2009. Alle omkring Radiodays brænder for at komme i gang og som noget nyt, er arbejdet med at skabe indholdet af Radiodays noget, der foregår hele året og ikke kun halvdelen af året. Dermed får vi mulighed for hele tiden at være med der, hvor vi kan finde de mest spændende emner og helt rigtige oplægsholdere,” siger Merethe Eckhardt.

Og festivalledelsen er allerede i gang med næste års festival. Samarbejdet med Radiodager i Norge og Radiodagen i Sverige fortsætter og udbygges yderligere i 2009.

”Netop det samarbejde er et kardinalpunkt i mulighederne for at tiltrække dyre internationale oplægsholdere i og med, at vi er tre lande til at betale. Derfor kan vi også holde en billig billetpris i forhold til tilsvarende festivaler, der tager dobbelt så meget for billetterne, som vi gør i Danmark,” fortæller Christian Kjeldsen.

” Prix Radio Awards strammes op og vi etablerer en hovedjury, der er ansvarlig for afviklingen af selve afstemningsproceduren mv. mens det stadig er fagjuryer, der uddeler priserne. Selve Prix Radio Awards udskiller vi fra fagfestivalen Radiodays og åbner op for, at radiofolk - der ikke deltager i selve Radiodays - kan deltage i aftenfesten. Det betyder også, at man skal købe separate billetter til aftenfesten og at den ikke i fremtiden er inkluderet i tilmeldingen til selve Radiodays,” fortæller Christian Kjeldsen og fortsætter:

”Samtidigt kommer vi til at skære ned i antallet af sessions. Der var simpelthen alt for mange sessions til, at man som deltager følte, at man kan nå at se det, man gerne vil. Samtidigt bliver alle sessions et kvarter længere til en time. Til gengæld fordeler vi keynote speaks således, at man faktisk kan gå fra den ene keynote til den anden dagen igennem.”

En af sidste års nyskabelser er programgrupperne, hvor repræsentanter fra hele branchen er med til at sammensætte programmet for Radiodays. Programgrupperne mødes første gang i januar og Radiodays er i fuld gang med at sammensætte programgrupperne. Samtidigt tager Radiodays på turne til landets en lang række af landets kommercielle radioer samt DR´s regionale stationer.

”Vi vil rundt og sige goddag i januar og februar med det formål at vi få et fingerpeg om, hvad stationerne tænker programmæssigt, hvad det er der er vigtigst for deltagerne og hvilke ønsker stationerne har til arrangementet og indholdet. Resultatet af rundturen bearbejdes af programgrupperne, der også kommer med deres input og så skærer vi programmet derfra. På den måde får radiomedarbejderne maksimal indflydelse på og ejerskab i årets program,” fortæller Christian Kjeldsen.

Billetsalget til dette års Radiodays begynder mandag den 2. februar 2009.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -