Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Professor vil sende radio på tv
Onsdag 21. juli 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Programmerne fra DR P2 kunne sendes i dagtimerne på tv-kanalerne DR2 og DRK. Jazz på DR2 og klassisk musik på DRK. Det foreslår professor i medieledelse ved CBS, Anker Brink Lund, i dag i en kommentar i Berlingske Tidende. Aller helst så han dog, at DR satsede noget mere på DAB.
Anker Brink Lund peger på, at DR fortsat har stadig både ret og pligt til at formidle jazz og klassisk musik for licenskronerne.

Men det er urimeligt at spise lytterne af med marginale sendetider på FM-båndet til jazz og klassisk musik. Anker Brink Lund mener at vide, at 'Morgenmusik' og 'Amadeus' forsvinder helt, og at der på DAB kun vil blive sendt "seriøs musik i uendelige båndsløjfer."

Derfor foreslår professoren, at man kunne bruge DR2-pauserne til jazz og Kanal K til klassisk i dagtimerne, hvor frekvensen nu stort set ligger brak. Morgenandagten kunne også passende flyttes over på tv.

Professoren forholder sig ikke til, at en meget stor del af al radiolytning finder sted i bilerne, men den ringere tv-lyd mener Anker Brinck Lund ikke er et problem.

Det bedste ville dog være at benytte P2-lukningen på FM-båndet til helhjertet at satse på DAB. Professoren mener, at der burde laves en målrettet markedsføring af DAB som fremtidens radioplatform. På samme måde som det skete ved overgangen fra analog tv til digital tv. Professoren glemmer dog, at langt de fleste danskere ser tv via kabel eller parabol, og derfor slet ikke blev ramt at denne ændring.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -