Jens Rohde (V) vender sig kraftigt imod TV 2 og ANR’s ønsker.">
Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Ingen politisk opbakning til ønske om indholdskrav for 5. kanal
Mandag 23. april 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hverken Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen, Socialdemokratiets medieordfører Søren Hansen eller Venstres Jens Rohde støtter TV 2 og ANR’s forsøg på at der skal stilles videregående indholdskrav til den kommende 5. landsdækkende FM kanal.
Ministeren henviser overfor radionyt.com til at det klart fremgår af loven, hvilke krav der skal stilles til den 5. radiokanal. Hun har altså ingen planer om at ændret udbuddet. Søren Hansen (S) er helt på linie med ministeren og tilføjer at der jo allerede er stillet indholdskrav i form af kravet om nyhedsformidlingen. "Det er med al mulig rimelighed præciseret i loven", siger Søren Hansen til radionyt.com og understreger at det er gode danske mænd og kvinder der sidder i Radio- og TV Nævnet, hvor afgørelsen om hvem der skal have den 5. kanal træffes.
Jens Rohde (V) vender sig kraftigt imod TV 2 og ANR’s ønsker.

TV 2s adm. direktør Cristina Lage spurgte i TV 2 Nyt forleden: "Hvorfor skulle indholdet i den 5. kanal dog ikke være lige så afgørende som i den 4." og opfordrede direkte til, at der i udbudsmaterialet for FM5 skulle opstilles "nogle overordnede krav til, hvad nyhedsdækningen og sendefladen skal indeholde" og gav selv nærmere anvisninger: "Eksempelvis bør der være krav om, at kanalen er bredt forankret i det danske samfund. Der bør være nyheder fra hele landet, politisk dækning fra Christiansborg og internationalt stof".
Direktør for ANR, Peter A. Petersen, bakkede tidligere i dag denne udmelding op.
Venstres medieordfører Jens Rohde forstår godt, at flere af dem, som er på markedet, ønsker en masse Public Service-krav til nye kanaler. Han siger til radionyt.com: "For TV 2's vedkommende handler det om, at de selv vil sikre sig muligheden for at få kanalen. De vil slå en ansøgning op på deres regionale struktur og deres erfaring med nyheder. Det handler om, at TV 2 vil have en radiokanal, så de dels kan tjene nogle flere penge, dels kan udnytte den synergieffekt der er ved at have både radio og tv. En radiokanal som udelukkende går til højestbydende vil være svært opnåelig for TV 2, med mindre de har nogle særdeles gode samarbejdspartnere" fastslår Jens Rohde.
Han siger videre som en kommentar til ANRs opbakning om TV 2 forslaget, at "konkurrence er godt – bare det ikke rammer én selv".
"Derfor ser man helst, at en ny radiokanal plastres til med alle mulige krav - og helst lige så talentløst som den fjerde. Så sker der nemlig ikke noget med ens egen virksomhed. Liberalismen når sjældent videre end til selvbeskyttelsens eget værn", siger Jens Rohde videre.
Rohde mener, at man skal adskille kommerciel virksomhed og public service virksomhed fuldstændigt.
Frem for at "plastre alle mulige kanaler til med politikernes ønsker for indhold" mener Rohde, at det var bedre at give de eksisterende kommercielle radiostationer bedre sendevilkår, ordentlige vilkår i forbindelse med KODA og Gramex. samt mulighed for samsending og en bedre retssikkerhed uden mulighed for lokalpolitisk indblanding. Herefter mener Rohde, at markedet må klare resten.
"Det er på tide, at vi får adskilt kommerciel virksomhed fra kulturel virksomhed. DR skal stå for vores Public Service - resten betragter jeg som ren erhvervspolitik, hvor frihedsgraderne skal være størst mulige, og hvor de bedste så må overleve", slutter Jens Rohde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -