Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Politisk flertal vil gribe ind overfor KODA
Tirsdag 20. april 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De høje danske vederlag, som de danske radiostationer må betale til musik-ophavsretsorganisationerne KODA og Gramex, er årsagen til manglen på smalle radiostationer. Det mener Venstres Jens Rohde, der har flertal for et indgreb overfor KODA, hvis ikke branchen selv finder en løsning. Iflg. Berlingske Tidende kan en politisk beslutning før sommerferien komme på tale.
De mediepolitiske ordførere mødes i morgen onsdag og forud for dette møde, siger Venstres mediepolitiske ordfører Jens Rohde, at der er flertal for et indgreb. Rohde udtaler: "Jeg ved at både Dansk Folkeparti og de Konservative støtter tanken. Mediebranchen har sådan set allerede sat stolen for døren for KODA og Gramex ved for første gang i historien, at samle sig. Men kan man ikke nå til enighed, så er jeg klar med et forslag. Det er blot et spørgsmål om at træffe en politisk beslutning. Og det vil kunne lade sig gøre inden sommerferien, hvorefter lovforslaget kan være klar til efteråret".

Rohde siger videre, at KODA i realiteten kan forhandle med radiostationerne med en pistol for panden. Han hæfter sig ved, at radioerne skal betale for det potentielle antal lyttere og ikke det faktiske antal lyttere. Det betyder at ingen naturligvis vil kunne lave en kommerciel jazz-radio for lyttere i København, da der skal betales vederlag for alle 1.5 mio. potentielle lyttere - og ikke det faktiske antal lyttere.

Direktør for SBS Radio, Eric Hansen, siger til Berlingske, at det nuværende system indebærer, at de danske radiostationer tilsammen betaler afgifter i et omfang, der svarer til, at der var 17 mio. daglige lyttere i Danmark. Han nævner at 17 pct. af SBS Radios omsætning sidste år gik til KODA og Gramex. I Sverige var det tilsvarende tal 6 pct. og i Norge 8 pct.

Sidste år betalte Radio Fredericia 62 pct. af sin omsætning til KODA og Gramex.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -