Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Medielandskabet ændres når P1 introducerer ny morgenradio
Onsdag 22. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR har i lang tid ønsket at tilbyde en tre timers nyheds- og aktualitetsprogram hver morgen 6-9, men indflydelsesrige kirkelige kredse har forhindret dette lige så længe. Men på mandag lykkes det – og der er lagt op til, at danskernes medievaner om morgenen, der er det vigtigste tidspunkt i løbet af dagen for radio, vil kunne rykkes markant. Konkurrenterne kan godt begynde at ryste.
Det var politisk helt uspiseligt for DR at nedskære den klassisk musik – så det kunne ikke komme på tale at droppe den klassisk musik på P1 mellem 6 og 7. Stærke kirkelige organisationer kæmpede indædt for bevarelse af Morgenandagten kl. 08.10; en flytning af programmet kunne end ikke komme på tale. Dermed har DR ikke hidtil kunnet tilbyde danskerne en samlet nyhedsflade i morgenradioen.

Med tildelingen af den 4. landsdækkende kanal er disse forhindringer med ét slag væk. Den klassisk musik og Morgenandagten sendes fra den 1. september på P2 Musik & Kultur.

Det mest aflyttede radioprogram i Danmark hedder Morgenmagasinet og sendes på P4 hver morgen kl. 07.13-07.30. Det stopper nu på P4 og flyttes over til P1 i en ny udvidet form. Om alle lytterne flytter med til "P1 Morgen" vil kun fremtiden vise, men erfaringer fra udlandet viser, at en ren nyhedskanal har potentiale til at opnå en solid markedsandel af radiolytningen.

DR sammenligner den nye morgenflade mandag-fredag 06.00-09.00 med en elektronisk morgenavis, der skal give lytterne en solid start på dagen. Der skal være nyheder og baggrund, men også kulturstof, forbrugerstof, kronikker og debatter.

Den første og den sidste time vil være præget af Radio Samfunds redaktioner med fakta- og debatstof, der emnemæssigt og formmæssigt er bredt sammensat.

Timen 7-8 vil - ud over "Ajour" - være præget af Radioavisens hovedhistorier, som bliver uddybet med reportager og interviews. Timen får undertitlen Morgenmagasinet, og her vil vi lytterne få baggrund, dybde og perspektiv på døgnets aktuelle begivenheder i ind- og udland, fortæller magasinchef i DR Nyheder, Judith Skriver.

Morgenfladen vil også blive en slags portal til resten af dagen på P1, med indslag fra montage- og dokumentargruppen og kulturstof.

De enkelte indslag bliver ikke meget mere end 7 minutter, for P1 Morgen tager hensyn til, at lytterne ikke sidder stille i tre timer om morgenen. Man skal kunne gå til og fra, selv om programmet har en ambition om, at det skal være så spændende, at man bliver siddende i bilen for at høre indslaget færdigt - og kommer for sent på arbejde!


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -