Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


USA: Dixie Chicks i storstilet boykot
Torsdag 20. marts 2003
Af Karsten Jensen
 
USAs mest populære countrygruppe, Dixie Chicks er løbet ind i massiv modvind efter at forsanger Natalie Maines har udtrykt at hun var flov over at USA’s præsident George Bush stammer fra delstaten Texas – ligesom Dixie Chicks. Udtalelsen er faldet så meget for brystet hos de amerikanske fans og radiostationer at de nu bliver boykottet i stor stil.
Natalie Maines har ellers forsøgt at sende en undskyldning og hævdet sin ret til at sige sin mening, men lige lidt har det hjulpet hende og kollegerne.

”Vi har haft en enorm lytterreaktion og protest mod udtalelserne”, siger Paul Williams fra KPLX-FM i Dallas-Fort Worth, der er USA’s femte største radiomarked.

I Kansas City, Missouri, har WDAF-AM opsat containere foran kontoret så lytterne kan smide deres Dixie Chicks CD’er væk. Deres hjemmeside viser mere end 800 e-mails, der støtter radiostationens boykot af USA mest succesrige country-gruppe.

WTDR-FM i Talladega, Alabama fik i fredags mere end 250 opkald fra vrede lyttere, hvilket fik stationen til at droppe de en gang så populære ’chicks’.

”Reaktionerne fra lytterne, der fortalte os om fader-søn-forhold der er oversøiske netop nu eller har gjort tjeneste i forsvaret var meget kontante”, udtaler direktøren for Jacobs Broadcast Group, der er en del af WTDR. Og adskillige andre stationer har gjort noget tilsvarende. Der er ingen rapporter om country-radioer, der støtter pigerne.

Dixie Chicks-pigerne er i øjeblikket i Europa for at promovere deres seneste album ’Home’ som de fik tildelt en Grammy for i kategorien Best Country Album for en måned siden.

Billede: Dixie Chicks – fra venstre; Emily Robison, Natalie Maines, og Martie Maguire.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -