Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Rockgrupper vil ha’ mere rock i DR
Tirsdag 28. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Under overskriften ”Rock Din Radio” har en række københavnske rockgrupper, med støtte fra bl.a. Dansk Rock Samråd og DJBFA, indledt en massiv kampagne - især vendt DR, fordi der efter rockmusikernes opfattelse spilles alt for lidt rockmusik i DR. Den 21. september arrangeres der gratis rock-koncert foran Radiohuset på Rosenørns Allé.
Den 1. september kl. 14-18 gennemfører folkemusikere en protest-koncert mod DRs nedlæggelse af P3 programmet ”FolkNU!” på Rådhuspladsen. Nu er en række rockmusikere også kommet på banen.

Aktionsgruppen ”Rock Din Radio” vil gennemføre en koncert med seks forskellige bands ved Radiohuset på Rosenørns Allé den 21. september kl. 15-18 i protest mod DRs musikpolitik.

Man opfordrer samtidigt lytterne til at netop den 21. september gøres til en landsdækkende aktionsdag, hvor alle, der kan li’ rock-musik, ringer musikønsker ind til radiostationerne og i det hele taget markerer dagen – så det kan ses og høres.

Synspunktet fra Rock Din Radio er, at kun et begrænset antal nye danske udgivelser får chancen på DR, der beskyldes for at ligge under for kommercielle kræfter. Lytterne går dermed glip af den mangfoldighed der findes udenfor hitlisterne og de computerstyrede playlister.

Mikael Højris fra Dansk Musiker Forbund mener, at produktionen af kvalitetsmusik i Danmark er så stor, at DR uden problemer kunne lade 50 % eller 66 % af musikken være dansk. Højris kritiserer DR for at gemme kvalitetsmusik, der af DR betegnes som ”smal”, væk på skæve tidspunkter af døgnet og ”på kanaler, som radiolytterne ikke kender”. Kun programmet ”P3 Live” får rosende omtale af Mikael Højris.

Kritikken fra Rock Din Radio går ikke alene mod DR, men er også rettet mod de danske kommercielle stationer, som Morten Wamsler, Radio SNR i Sorø, kalder for forstokkede og internationalt fikserede. Han siger: ”Man skal være en tålmodig sjæl for at få et lille stykke dansk musik i det pt. ekstremt kommercialiserede, computerstyrede og mainstreamede danske radiobillede, hvor man hellere prioriterer musik alle mennesker kender i forvejen fra MTV, frem for at lægge sin egen profil” og videre ”I vores omkringliggende lande, såvel Sverige og Norge som Tyskland, er radioerne langt mere interesserede i at præsentere, hvad der kommer af ny musik, hvilket har skabt et musikpublikum, som vi herhjemme kun kan drømme om”.

Man kan læse mere om Rock Din Radio på www.rockdinradio.dk


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -