Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Telestyrelsen går på vingerne
Fredag 19. oktober 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Med henblik på hurtigt at lokalisere forstyrrelser i ILS båndet har Telestyrelsen nu indledt et samarbejde med Statens Luftfartsvæsen, således at en repræsentant fra Telestyrelsen fremover er med ved kontrolflyvninger i hele landet. Indtil videre har styrelsen på den måde fundet tre lokalradiosendere – bl.a. to Radio ABC sendere - der ikke havde styr på sagerne.
En del fly har igennem nogen tid været generet af forstyrrelser fra bl.a. lokalradiosendere, der udsendte falske signaler (spurious-signaler) i det frekvensområde, der bruges ved indflyvningen i de danske lufthavne – også kaldet ILS. Statens Luftfartsvæsen overflyver rutinemæssigt hele landet for at sikre, at ILS systemerne virker, og med henblik på hurtigt og effektivt at lokalisere forstyrrelseskilder er en repræsentant for Telestyrelsen nu med på disse flyvninger.

For kort tid siden blev en del af Jylland overfløjet, og man kunne i tre tilfælde konstatere at der var forstyrrelser i ILS-båndet.

I Nordjylland var det Åbybro Nærradio, der fra senderen i Biersted på 106.9 MHz forårsagede forstyrrelser. Det skyldtes af radioen sendte uden et cavity-filter. Efter installation af dette er forstyrrelserne væk.

På Djursland kunne Telestyrelsen i to tilfælde konstatere at Radio ABC sendte spurious’er i flybåndet. Ved efterfølgende kontrolmålinger på land fandt man frem til at forstyrrelserne kom fra senderne i Grenaa og i Ebeltoft og der var her tale om hhv. et forkert monteret cirkulator og et manglende cavity filter.

I ingen af de tre tilfælde er der blevet uddelt bøder.

Så vidt radionyt.com erfarer vil Telestyrelsen igen være på vingerne – sammen med Statens Luftfartsvæsen – i næste uge for at checke ILS båndet for forstyrrelser.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -